Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

С изложба на домашни любимци и маратон на четенето продължава празникът на СУ „Георги Измирлиев”

  22.04.2020 13:53
С изложба на домашни любимци и маратон на четенето продължава празникът на СУ „Георги Измирлиев”

Десетки пухкави, хвъркати и плуващи приятели на децата от СУ „Георги Измирлиев” се събраха за третата изложба на домашните любимци, която по традиция се организира около празника на училището. Заради епидемията от COVID-19 този път изложбата не можа да стане в двора на училището, но пък с не по-малко желание хлапетата показаха своите приятели в снимки и подредиха весело лаещо, мяукащо и писукащо виртуално изложение. Кучетата и котките естествено са мнозинство в изложбата, но пък не липсват рибки, зайчета, папагали, канарчета, морски свинчета и дори новоизлюпени пиленца – всички, обгрижвани с любов от своите стопани.

Пак през интернет се осъществи и друга традиционна проява – маратонът на четенето, която в други години се провежда в училищната библиотека. Този път децата прочетоха своите любими приказки във виртуална библиотека.

Междувременно празникът на Гимназията бе уважен с поздравителни адреси от институции и приятели. „Сложната ситуация, пред която сме изправени всички, ни поставя пред нови предизвикателства. Макар и виртуално, вие отбелязвате достойно празника на училището, справяте се успешно и с дистанционното обучение. Благодарение на вашите всеотдайност и професионализъм, вие формирате високообразовани личности, които да водят обществото ни към един по-съвършен и хуманен свят” е написала областният управител проф. Любомира Попова.

„Нека дръзновението и упоритостта, с които всеки ден поддържате огъня на знанието, да съпровожда всички наши начинания. Бъдете все така отдадени на своята мисия, съхранявайте традициите и надграждайте образователните практики, утвърдени през годините”, пожелава кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати