Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Близо 3800 ученици се завръщат в училище в Горнооряховско, за 277 звънецът бие за първи път

  15.09.2020 10:06
Близо 3800 ученици се завръщат в училище в Горнооряховско, за 277 звънецът бие за първи път

3754 са учениците, които започват новата учебна година в 16-те училища в Горнооряховска община. Девет основни и две средни училища, една общинска и четири държавни професионални гимназии изплитат образователната мрежа в Горна Оряховица тази година.

277 са първокласниците, което ще рече 16 (на практика една паралелка) по-малко от миналата година. В общинските училища ще се обучават 2916 ученици, което е с 27 повече от миналата учебна година. В държавните професионални училища ще се учат 838 младежи.

Две училища са в списъка на иновативните, обявен от МОН. Това са СУ „Георги Измирлиев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица.

На територията на община Горна Оряховица функционират 10 детски градини, като към 5 от тях има и филиали. През новата учебна година там ще се обучават общо 1200 деца, като новозаписаните са 315.

Във всички училища са разписани строги правила за здравна безопасност, като се набляга на ограничаването на масово струпване на различни класове. Затова училищата са разделени на сектори, отворени са всички възможни входове, през които влизат отделните класове, направен е стъпаловиден график за часовете, за да не съвпадат междучасията на различните потоци. Децата влизат с маски в училище, но в класната стая могат да ги махнат, докато учителите ще трябва да прекарат целия си работен ден с маска или шлем.


Ключови думи
първи учебен ден Горнооряховска община
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати