Вторник, 16 Мар 2021
            
Други

Поздрав от д-р Ивелина Гецова за празника на Лясковец

  29.06.2020 09:30
Поздрав от д-р Ивелина Гецова за празника на Лясковец

Уважаеми жители на град Лясковец,
Днес е 29 юни - Ден на апостолите Петър и Павел, бдящи от векове над нашия град.
Дата, неразривно свързана със символа на християнската вяра и сила – манастирът ни, и дата скъпа за всеки един, чиято съдба е свързана с Лясковец.
Днес манастирските камбани отново ще бият празнично!
Но празникът на родния ни град е доста по-различен.
Няма да усетим силната емоция, приповдигнатото настроение, гордостта пред гости и приятели, дошли да споделят с нас празника. Площадът днес ще е пуст, не ще можем да се съберем за традиционното веселие, да извием българското хоро и да заявим успехите си пред всички наши гости и приятели. Но в условията, в които се наложи да посрещнем Деня на Лясковец, когато все още трябва да живеем разумно и дисциплинирано, за мен е важно да кажа, че съм горда с вас.
Гордея се, че бяхте отговорни в най-трудните ви дни, че с разбиране посрещнахте всички тежки моменти и несгоди. Най-важното от всичко сега е не многолюдната среща на площада, не празнуването и танците, а това да бъдем добри и разумни, достойни потомци на героите, чиито 220 имена блестят изписани на Паметника на загиналите.
Днес не с пищни тържества, а с родолюбие в сърцата и с мисли за признателност и чест, ще отдадем дължимото уважение на всички онези, които работиха за прогреса на Лясковец през 140-годишната му история като град.
В деня на апостолите Петър и Павел искам да благодаря на всички за приноса в развитието на нашия любим град и да пожелая здраве, дръзновение, силна воля, толерантност и много успехи, а на младото поколение, освен здраве, пожелавам с обич и грижа да строи и да надгражда Лясковец и след нас.
Нека продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които са положили тук първия камък и са създали този град, завещали са ни поминък и традиции, които да пазим и да почитаме!
Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с родния ни Лясковец - жители и гости, съмишленици и партньори!
Да бъде и да пребъде!
Честит и благоденстващ да е винаги градът ни!
Честит празник, скъпи лясковчани!
Д-р Ивелина Гецова,
Кмет на Община Лясковец


Ключови думи
празник Лясковец Ивелина Гецова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати