Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Строшиха една от новите светлоотразителни фигури за пешеходни пътеки в Горна Оряховица часове след монтажа

  23.03.2024 08:13
Строшиха една от новите светлоотразителни фигури за пешеходни пътеки в Горна Оряховица часове след монтажа

Вчера бяха монтирани шестте светлоотразителни фигури, които Сдружение „ЗА Горна Оряховица“ дари на Общината за обозначаване на някои от най-използваните от деца пешеходни пътеки.

Една от фигурите обаче дори не успя да пренощува. По-малко от пет часа след монтажа, дори не и през нощта, някой е строшил знака. Преди това друг умник, а може и същият, се е увековечил, пишейки името си в неизсъхналия цимент.

Сдружението организира кампания с подаръци за Коледа, за да събере парите за тези фигури. Бяха закупени 6 – три момичета и три момчета, и бяха дарени на Общината. Съответно работници на ОП „Пътна инфраструктура“ ги монтираха до 6 пешеходни пътеки, по които минават деца – до СУ „Вичо Грънчаров“, между ПТГ „Васил Левски“ и СУ „Георги Измирлиев“, под „Макс Марк“, до „Амбарица“, между „Лидъл“ и „Австрийската къща“, при Детския кът.

Първата жертва е момиченцето до парка срещу Австрийската къща. Веднага е подаден сигнал до 112 и полиция е пристигнала на място. Точно тук има камера и, ако тя работи, може да се открие злосторника, надяват се от Сдружението.

Заболя ме, сякаш са ударили моето дете, не разбирам защо е тази агресия. Искахме да направим улиците по-сигурни за нашите деца. Очаквахме да има и посегателства срещу фигурите, но да прекършат първата само часове след монтажа, не сме очаквали, коментира председателката на Сдружение „ЗА Горна Оряховица“ Марияна Дамянова.

Счупената фигура е прибрана и ще се опитат да я възстановят. Междувременно много хора са се обадили да предложат помощ за закупуване на още такива знаци.

Споделете това с вашите деца, обяснете им, че трябва да пазим, че всички заедно трябва да правим така, че градът ни да е по-чист и по-безопасен, призова от страницата си във Фейсбук Марияна Дамянова.

На 30 март Сдружението организира почистване на пространствата около Болницата и ДКЦ и кани горнооряховчани да се включат.


Ключови думи
сдружение ЗА Горна Оряховица