Четвъртък, 04 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Коледната кампания на Сдружение „ЗА Горна Оряховица” събра 1800 лева за безопасността на децата в Горна Оряховица

  29.12.2023 10:48
Коледната кампания на Сдружение „ЗА Горна Оряховица” събра 1800 лева за безопасността на децата в Горна Оряховица

1800 лева събра първата благотворителна кампания на Сдружение „ЗА Горна Оряховица”. С тях ще се закупят светлоотразителни знаци, които ще се предоставят на Община Горна Оряховица, за да бъдат поставени на места, където пресичат повече деца.

Първата кампания на Сдружението бе в унисон с коледните празници. В Коледната работилничка членове на „ЗА Горна Оряховица” и техни приятели направиха 60 бутилки с кауза и 50 празнични пакети. Те бяха изкупени от горнооряховски фирми като подаръци за техни служители и партньори. В кампанията, наречена „Да опазим децата на Горна Оряховица” се включиха девет фирми и бяха събрани общо 1800 лева.

С парите ще се закупят светлоотразителни фигури, които Община Горна Оряховица ще постави до натоварени кръстовища и пешеходни пътеки до училища. В момента се водят разговори с фирми производители на такива фигури, за да се намери най-добрата оферта и да се осигури безопасност в повече критични точки.

Членове на Сдружението запознаха със своята кауза кмета Николай Рашков, Петя Иванова - зам.-кмет по хуманитарни дейности и спорт, гл. инсп. Мариян Лонгинов - началник РУП Горна Оряховица, ст. инсп. Георги Георгиев - началник група „Пътен контрол” и гл. инсп. Иван Николов - началник сектор в РУ. И Общината, и Полицейското управление изразиха готовност да подкрепят инициативата.

„Кметът Николай Рашков видя нашата роля като „Гласът на гражданите”, който да посочва проблемите, а съответните органи да ги отстраняват и разрешават. В разговора ни всъщност подадохме и първите няколко сигнала - неизправността в соларните пътните знаци (които в тъмната част на денонощието не светят), вземане на мерки с дърво, което възпрепятства видимостта на пешеходци от водачите на МПС на пешеходна пътека до ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, както и за опасни шахти и дървета в парковете.

С началника на РУП Мариан Лонгинов също си обещахме градивно и ползотворно сътрудничество. Освен за пътната безопасност засегнахме и теми за видеонаблюдението не само в парковете, но и поставянето на камери на места с концентрация на криминални деяния с цел ефективно противодействие и разкриване на престъпленията. Стана ясно, че в града има поставени камери с изтекъл вече гаранционен срок и част от тях не работят. Така се роди идеята за организиране на съвместна работна среща с Община Горна Оряховица и РПУ Горна Оряховица. Надяваме се такава среща наистина да се проведе в началото на 2024г. и да се положат основите на добро партньорство”, споделиха председателят на Сдружение „ЗА Горна Оряховица” Марияна Дамянова и зам. председателят Даниел Спасов.


Ключови думи
Сдружение ЗА Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета