Неделя, 07 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кампания „Бебетата на Горна Оряховица“ иска да върне доверието в Родилното на МБАЛ „Св. Иван Рилски“

  07.01.2024 10:38
Кампания „Бебетата на Горна Оряховица“ иска да върне доверието в Родилното на МБАЛ „Св. Иван Рилски“

Кристиян, който е първото бебе за 2024 г., родено в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, вече си е вкъщи. Младежът бе изписан навръх Богоявление и беше посрещнат от щастливата рода, а най-нетърпелив да види новото бебе е братчето му Мишо.

Най-младият горнооряховчанин става и първият участник в кампанията „Бебетата на Горна Оряховица“ на Сдружение „ЗА Горна Оряховица“. Неправителствената организация обяви, че ще прави подарък на всяко първо бебе на месеца, а в края на годината ще издаде календар с 12-те бебета на годината. Календарът ще се продава с благотворителна цел. По този начин бебетата ще станат посланици на кампанията, по която ще се работи години наред.

Голямата цел на Сдружението, за която ще се работи през цялата 2024-та, а и в следващите години, е да се върне доверието към Родилното отделение в Горнооряховската болница.

Някога тук раждаха жени от цялата област. Имаше по близо 1000 раждания на година. След това отделението бе съсипано с няколко активни мероприятия, вероятно умишлено, напомнят от Сдружението.

Част от голямата цел ще бъде и усилието да се привлече вниманието на млади лекари и специализанти, които да пожелаят да работят тук. И не на последно място да се подобрят условията, в които родилките и новородените прекарват няколко от най-важните дни в живота си.

Представители на Сдружението бяха сред щастливите посрещачи на Кристиян, за да му връчат грамота и първите подаръци. Младият мъж се роди в 8:15 часа на 3 януари 2024 г. и така стана „Бебе на месец Януари“ и ще е на първата страница от календара за 2025 г.

„Бъдете здрави и благословени! Бъдете пример за децата си и нека делата им ви правят горди родители!“, пожела председателят на Сдружение „ЗА Горна Оряховица“ Марияна Дамянова на мама Вяра и татко Иван.


Ключови думи
Бебетата на Горна Оряховица Сдружение ЗА Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета