Вторник, 26 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

Дядо Коледа и коледарите се събраха за Рождественския празник на дружество „Св. Мина“

  25.12.2023 12:52
Дядо Коледа и коледарите се събраха за Рождественския празник на дружество „Св. Мина“

Празнично веселие завладя двора на църквата „Свети Три Светители“ веднага след Рождественската служба. Десетки деца и възрастни останаха, очаквайки Дядо Коледа, който дойде заедно със Снежанка и един елф с дълъг списък от послушни деца, заслужили подаръци. За всички имаше по нещо, направиха се много снимки, а момичетата от Защитеното жилище изнесоха цяла програма на стареца и неговите помощници.

Суматохата около подаръците още не беше утихнала, когато в двора влезе и коледарска дружина и след наричанията за здраве, късмет и богатство поведе коледарското хоро. Поверието е, че който играе до коледар, ще има късмет цяла година, така че хорото се изви на няколко ката, за да могат всички да вземат малко от щастливата орисия.

Хората не спряха и след като коледарите си тръгнаха, а за всички имаше печено свинско и греяно вино.

Празникът се организира всяко година от женско благотворително дружество „Св. Мина“, храма „Свети Три Светители“, с помощта на преподавателите от Педагогически факултет на ВТУ доц. Катерина Дончева и доц. Георги Георгиев, които са връзката с групата на Дядо Коледа, коледарите от „Балканика“ и на дарители.


Ключови думи
Рождество Свети Мина Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета