Неделя, 24 Мар 2024
            
Горна Оряховица Спорт

2023 година е най-успешна за горнооряховския футбол от последното влизане в „А“ група насам

  24.12.2023 15:23
2023 година е най-успешна за горнооряховския футбол от последното влизане в „А“ група насам

От 2016 г., когато „Локо“ влезе в Първа лига, горнооряховският футбол не е носил толкова радост на феновете, както тази година. Момчетата на Лъчезар Русев спечелиха за първи път в историята на клуба купата на Аматьорската лига, в новото първенство спечелиха всичките си 14 срещи и уверено са се запътили към връщане в професионалния футбол.

Но не само заради това казваме, че това е много успешна година за „Локомотив“.

Искаме да се върнем при професионалистите, разбира се, но искаме да го направим по правилния начин. Целта ни е да изградим отбор, който да е конкурентен на другите отбори в „Б“ група. Основата на този отбор трябва да бъдат нашите играчи, които израснаха много в последните години, казва президентът на „Локомотив“ Владимир Русев.

Според него нито клубът има възможност, нито пък той вижда смисъл да се прави отбор със скъпи играчи. Експериментът преди 8 години в Първа лига беше кратък и остави дългове, които едва тази година бяха изчистени напълно.

Така че главната цел пред клуба си остава развитието на Школата. Тази година бяха направени много промени в организацията на работа, които се очаква тепърва да дават резултати. Въведена бе и програма, която позволява събиране на всякаква статистика и анализ на всички резултати на всеки един футболист от ДЮШ.

А трениращите вече са над 230 деца и младежи в 8 формации, повечето от които имат водеща роля в своите първенства. Особено радват 10-11-годишните, които не просто са лидери в региона, а мачкат с хандбални резултати своите съперници.

Младежите, които играят като „Локомотив II“ в Елитната областна група, още търсят своето място сред мъжете. Отборът, чийто треньор е капитанът Ивайло Тодоров, е на девето място в групата с 2 победи, 1 равенство и 5 загуби.

Юношите младша възраст (родени 2007/2008) с треньор Мирослав Гавазов заемат пето място в групата си, но са с два мача по-малко от лидерите „Етър“. Всъщност разликата от второто до петото място, където са събрани отборите на Монтана, Враца и Горна Оряховица е само 3 точки.

През месец август отборът на ,,Локомотив‘‘, набор 2008, спечели международния турнир в град Сигетсентмиклош (Унгария).

Децата, родени 2009/2010 г., с треньор Марин Байчев, са на второ място в първенството. Отстъпват само на „Етър“, но са пред връстниците си от Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и т.н.

През януари отборът спечели първо място на турнира в Сандански. „Локомотив“, набор 2010 г., се класира на второ място в международния турнир Nesebar cup 2023 г.

Георги Георгиев, Стефан Стойков, Калоян Йорданов имат повиквателна за участие в „Турнира на талантите“ за проектонационали U14 в НФБ Бояна, София.

Родените през 2011 г. момчета на „Локомотив“ с треньор Илия Пендов са шести в първенството на Футбол 11. На международния турнир Nesebar cup 2023 г. те заеха второ място.

Първенството на Футбол 9, където играят деца, родени 2012 г., е без класиране, но превъзходството на „локомотивци“ е тотално. Момчетата, чиито треньори са Владимир Русев и Тодор Бакърджиев, изиграха десет мача и спечелиха десет победи, последната от която е 5:0 над „Етър“.

Освен това те спечелиха първи места на турнирите за 90 години футбол в Полски Тръмбеш и в памет на Димитър Кушев. В турнира за купата „Батин Инвест“ и за „Болярчета къп“ останаха на второ място. Шести са в турнира в памет на Трифон Иванов.

Набор 2013, който също тренира с Владимир Русев и Тодор Бакърджиев, се представя в първенството на Футбол 7, където няма класиране. Но равносметката е 10 победи от 10 мача, в някои с двуцифрен резултат.

В турнира за купата на кмета Община Свищов и във Втори градски турнир Долна Оряховица момчетата спечелиха първо място. В турнира „Болярчета Къп“ заеха 6-то място.

В първенството на Футбол 7 се представят още два отбора с момчета от школата на „Локомотив“, но под името „Първомайци“ и „Долна Оряховица“. Техни треньори са Владимир Русев, Тодор Бакърджиев и Тодор Баланов на набор 2014.

Първите имат спечелено първо място в турнир „Павликени“, второ място и награда за феърплей в „Дряново къп“. По-малките имат трето място от турнир в Габрово.

С най-малките (родени 2015- 2019) в клуба работят Лъчезар Русев, Йордан Петров, Богдан Цвятков, Даниел-Виктор Кънчев. В първенството на Футбол 5 няма класиране, но малките имат добри резултати и турнирни участия.

В „Трявна къп“ - второ място (набор 2016) и пето място (2015); Благотворител турнир в Севлиево - пето място за 2015 г. и трето на набор 2016; „Кранево Къп“ - 8 място (2015); „Болярчета Къп“ - финал за набор 2017 и девето място за 2016.

2018/2019 са подготвителна група и водят само тренировъчен процес.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета