Сряда, 27 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

Коледен подарък за ценители поднесоха хор „Славянско единство“ и приятели в последния концерт за годината

  21.12.2023 22:11
Коледен подарък за ценители поднесоха хор „Славянско единство“ и приятели в последния концерт за годината

Изкуството в различните му форми, събрани на едно място, направи последния концерт за годината на хор „Славянско единство“ истински коледен подарък за ценители.

Заслугата на първо място е на перфектния ансамбъл от гласове, ръководен от маестро Донка Копринкова. Но своя важен принос имат приятелите, гостуващи със свои изпълнения – малките таланти на балет „Калина“, водени от Калинка Генова и Денислав Иванов, страхотните Ерик Михайлов и Ивайла Николова на Аделина Колева, изненадата тази вечер – цигуларката Десислава Василева, която е от Първомайци и е възпитаник на Музикалното училище в Плевен.

Не на последно място е, че това музикално и танцово великолепие се развива между картините от последния Национален зимен салон на изкуствата в Художествена галерия „Недялко Каранешев“.

Хорът се представи с класически коледни песни, обработки на български фолклор, световна класика и много интересни аранжименти на популярна филмова музика и вечни песни за няколко поколения. Финалът по традиция е с „На многая лета“, към която публиката припява на крака. Но преди това имаше и много благодарности и размяна на букети, кошници с цветя и подаръци.

Зам. кметът Петя Иванова първа даде тон със своя словесен поклон пред твореца Донка Копринкова, нейния хор и всички участващи в концерта. Тя не пропусна да отбележи и приноса към горнооряховската култура на Аделина Колева и Калинка Генова и да пожелае на Десислава Василева да следва мечтата си за голямото изкуство. След това и председателят на Сдружение „Хор Славянско единство“ инж. Павлинка Николова благодари поотделно на всички с принос за събитието. А след официалните благодарности дойде ред и на почитателите на хор „Славянско единство“ и маестро Копринкова, които искаха лично да кажат „благодаря“ на музикантите за поредната прекрасна вечер в света на изкуството.


Ключови думи
хор "Славянско единство" Донка Копринкова концерт Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета