Събота, 23 Мар 2024
            
Горна Оряховица Общество

1640 лева събраха за свои съселяни с тежки заболявания на базар в Драганово

  23.12.2023 14:03
1640 лева събраха за свои съселяни с тежки заболявания на базар в Драганово

1640 лева се събраха днес на благотворителния базар в Драганово. Парите ще бъдат разделени между Кристиан Йовчев и Николай Илиев – и двамата с тежки заболявания.

Изключително успешен беше първият Коледен базар в Драганово, организиран от Кметството и Читалището с желанието да насърчат местната общност и да помогнат на свои съселяни в затруднено положение.

Включиха се много местни майстори, читалището, пенсионерския клуб, дома за жени, както и риятели от Горна Оряховица и други селища в общината. И имаше и гости от Севлиево, София, Черноморец, Бургаско. Въпреки лошото време, драгановчани участваха масово и бързо опразниха щандовете с всякакви красоти и вкусотии.

Кметът Иван Кишев се беше погрижил и за празничното настроение. Дядо Коледа пристигна с файтон и разхождаше децата около площада. Греяното вино не остана, а коледният дух зарази всички участници.

Благодаря на всички, които се включиха. Доказахме, че сме общност и имаме грижа за хората сред нас, които са в тежко положение. Благодаря на съмишлениците ни от Севлиево, на Христина Христова, на Благородна Макавеева от София, която за пореден път участва в кампании за нашия Кристиан, както и на Диана Комитова и Илия Велков от град Черноморец, които донесоха морско настроение със своя щанд, каза Иван Кишев.

Събраните средства от базара са 1640 лева. Те бяха разделени между Кристиан Йовчев, който е с детска церебрална парализа, и неговата баба Ани, която се грижи за момчето и Николай Илиев, който е с онкологично заболяване и му предстои операция в чужбина.

 


Ключови думи
Драганово базар Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета