Вторник, 19 Мар 2024
            
Велико Търново Общество

Квартирите във Велико Търново са двойно по-евтини от тези в София

  19.12.2023 09:24
Квартирите във Велико Търново са двойно по-евтини от тези в София

Старата столица продължава да е един от най-добре развитите градове в България, който, макар и не сред най-големите 5, предлага отлични възможности за работа, собствен бизнес, образование и туризъм. Това са предпоставки през цялата година да има търсене на имоти под наем, както за дългосрочно, така и за кратко ползване. Какви са цените на квартири във Велико Търново, включително в сравнение с подобни апартаменти под наем в София, коментират за Вас експертите от сайта имотни обяви Реалистимо.

Присъственото обучение на студентите съживи наемния пазар във Велико Търново

Подобно на много други университетски центрове, по време на Ковид кризата и Велико Търново изпита отлив на студенти, които са едни от най-редовните наематели на малки жилища в града от десетилетия насам. В момента обаче пазарът отново е жив, а цените варират значително според квартала.

Едностаен апартамент, подходящ за студенти или самостоятелно живеещи работещи хора, може да бъде нает за между 270 и 500-600 лв., в зависимост от местоположението и степента на обзавеждане.

Докато в Търново за покупка се търсят основно къщи, то за наем са предпочитани малките апартаменти. Цените в региона се запазват на нивата си.

Семействата предпочитат двустайни жилища

Двустайният апартамент, както при продажбите, така и при наемите, е най-предпочитаният тип жилище. Обзаведен апартамент старо строителство във Велико Търново може да се намери и за 650-700 лв. За новото обаче цените достигат и до 1200-1500 лв. за 65-70 квадратни метра. Обзаведено двустайно жилище в центъра на града може да се наеме за около 900 лв.

В София квартирите достигат и до 2500 лв. на месец

Новопостроен, обзаведен двустаен апартамент в “Банишора” можете да наемете за 2500 лв. месечно. Разбира се, това е по-скоро крайност и изключение – средните наеми на двустайно жилище в София вървят около 900-1000 лв., но достигат и до 2000 лв. в по-желаните южни квартали. На Търновските цени – около 300-400 лв. за едностаен апартамент – обаче можете да намерите вариант само в квартали като “Бенковски” и “Левски”. В по-добре обезпечените откъм инфраструктура и транспорт квартали едностайните апартаменти се дават за минимум 600-700 лв. на месец.

Ако търсите активно жилище, потърсете за квартири под наем в Реалистимо. В сайта за имоти са поместени актуални имоти под наем, както за Велико Търново и столицата, така и в цялата страна.


Ключови думи
Велико Търново Realistimo квартири
Последни
Седмицата
Анкета