Неделя, 25 Фев 2024
            
Велико Търново Други

20 населени места и части от града са останали без ток и в община Велико Търново

  26.11.2023 09:26
20 населени места и части от града са останали без ток и в община Велико Търново

Ситуацията със снега е усложнена заради десетките начупени клони и дървета. Валежите продължават вече 12 часа. Многобройни са подадените сигнали до дежурния в Община Велико Търново само през нощта.

Кметът Даниел Панов свика общинския кризисен щаб, който ще обходи целия град. 17 снегорина и машини за опесъчаване не са спирали да работят цяла нощ. Главните улици са проходини. Техниката, а също и градският транспорт не могат да достигне до всички части на града заради блокираните от падналите клони и дървета улици.

Екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гражданска защита“ работят цяла нощ по премахването на падналите дървета, включват се и групи от ОП "Горско стопанство", ОП „Зелени системи“ и частни фирми.

Работи се по отстраняване на проблемите с електрозахранването в отделни части на града и в 20 населени места. Даниел Панов е разпоредил на всички директори на училищата и детските градини да огледат обстойно дворовете за паднали дървета и да вземат мерки.

Кметът е в постоянна координация с областния управител, Областната дирекция на МВР и Пожарната, Областното пътно управление, което отговаря за главните пътища от републиканската мрежа, Горско стопанство, дружествата за ток, вода, газ и др.

Община Велико Търново апелира към великотърновци да не излизат с автомобилите си, за да могат екипите да работят по премахване на падналите дървета и почистването на улиците. Сигнали могат да бъдат подавани на дежурния в Община Велико Търново на телефони 062619102 и 0887209451.


Ключови думи
сняг Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета