Понеделник, 12 Фев 2024
            
Велико Търново Темида

Разследването за катастрофата, причинила смъртта на Ферарио Спасов, минава към Ловешката окръжна прокуратура

  13.11.2023 15:17
Разследването за катастрофата, причинила смъртта на Ферарио Спасов, минава към Ловешката окръжна прокуратура

Общественото недоволство от освобождаването на шофьора, причинил катастрофата край Шереметя, в която загина футболният треньор Ферарио Спасов, доведе до привикване на наблюдаващия прокурор от ВТОС Йордан Кожухаров при главния прокурор. Според неговите обяснения разследващите не са го информирали, че има обстоятелства, които да оправдаят задържането на младежа. Решението обаче е да се започне разследване на работата на прокурора, а разследването за смъртта на Феро да мине под надзора на Окръжната прокуратура в Ловеч, откъдето е загиналият.

Ето и съобщението на Прокуратурата.

По разпореждане на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов досъдебното производство за тежкия пътен инцидент, при който на 11.11.2023 г. бе причинена смъртта на едно лице на главен път I-4 София-Варна в района на с. Шереметя, община Велико Търново, е иззето от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът на разследването ще се извършва от Окръжна прокуратура-Ловеч.

Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвиняемия Н.П. по образуваното досъдебно производство без да са отчетени степента на обществена опасност на престъплението и други данни за личността на обвиняемия.

„В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването“, се посочва в постановлението на и.ф. главен прокурор.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.


Ключови думи
катастрофа Ферарио Спасов Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета