Неделя, 11 Фев 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Ферарио Спасов е загиналият край Шереметя, тръгвал си след мача на неговия „Дунав“ с „Локо“

  12.11.2023 08:06
Ферарио Спасов е загиналият край Шереметя, тръгвал си след мача на неговия „Дунав“ с „Локо“

Един от емблематичните треньори в българския футбол си отиде на 61-годишна възраст. Ферарио Спасов загина на място в катастрофа край Шереметя след челен сблъсък с автомобил движел се с много висока скорост. Трагедията стана вчера около 17 часа, когато Спасов си тръгвал с личния автомобил от Горна Оряховица. Три часа по-рано той изведе на стадион „Локомотив“ своя „Дунав“ (Лом) в дербито на Сверозападна трета лига.

Ферарио Спасов беше спортно-технически директор, а в последните седмици и треньор на клуба от Лом. Той беше в основата на успешния проект, направил „Дунав“ един от основните претенденти за връщане в професионалния футбол.

С Ферарио Спасов е свързана историята на много клубове, той е писал и шампионски страници, затова и футболната общност е потресена и интернет пространството е залято от съболезнования за смъртта на Феро. Сред изказалите съболезнования вече са "Локомотив" (Горна Оряховица), който се оказа последен противник в живота му, както и "Етър" (Велито Търново), чийто треньор беше преди няколко години.


Ключови думи
Ферарио Спасов катастрофа
Последни
Седмицата
Анкета