Събота, 23 Мар 2024
            
Горна Оряховица Други

Малчуганите от ОУ „Иван Вазов“ откриват благородството в професията ветеринар

  15.12.2023 19:17
Малчуганите от ОУ „Иван Вазов“ откриват благородството в професията ветеринар

Малчуганите от подготвителната група при ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица представиха иновативен STEM урок в деня на професионалния празник на всички ветеринари. Датата 14 декември не е случайна и е избрана във връзка с приетия на този ден преди 116 години пръв закон, регламентиращ ветеринарната дейност и санитарен контрол в България.

В деня на професионалния си празник, екипът на Ветеринарна клиника M-PRACTICE заедно с преподавателя Валентина Стойкова провокираха детското любопитство в урок на тема „Тайната на живота“. Урокът представи анатомията на животните от гледна точка на различни области на науката и обедини знанията от различни области на живота в една обща тема.

Д-р Мирчева и д-р Мирчев запознаха децата с различни любопитни факти и инструменти, изполвани ежедневно в тяхната практика. Те поставиха децата в активна позиция на млади ветеринари, които трябва на практика да покажат своите знания за устройството на тялото на животните  и да прегледат със стетоскоп своя  „пациент“ - кученцето Малчо. 

Докторите подариха на всички лакомства за домашните им любимци, а  малчуганите ги поздравиха със стихотворения, песни и прекрасни рисунки в подкрепа на каузата на Фондация „9 живота“. Срещата с екипа на Ветеринарна клиника M-PRACTICE ги мотивира да разсъждават, анализират и да се отнасят с любов и уважение към животните.

Чрез интегриране на STEM дейности в различните учебните области, на учениците в нашето училище се предоставя възможност да развиват умения, необходими за адаптация в динамично развиващата се среда. Тези умения са стабилна основа за успех, както в училище, така и в реалния живот.“, споделя преподавателят на малчуганите Валентина Стойкова.


Ключови думи
ветиринар ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета