Сряда, 13 Мар 2024
            
Други Павликени

Със запалване на светлините на елхата започнаха коледните тържества в Павликени

  13.12.2023 15:59
Със запалване на светлините на елхата започнаха коледните тържества в Павликени

Светлините на коледната елха в град Павликени запалиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и децата от Комплекса за социални услуги. В началото на празничните прояви се включиха и приказни гости - Дядо Коледа и Снежанка. Пищна заря и празничен концерт допълниха коледния дух в града.

„Светлината на коледната елха не е просто светлина – тя е светлина на надеждата, която прониква в сърцата ни и ни напомня, че във всеки един миг на този свят можем да намерим красота и доброта. Коледните светлини искрят с обещание за по-добро бъдеще, където всяка направена добрина създава след себе си вълна от положителни промени. Нека се ангажираме да бъдем светлина в живота на другите!“, обърна се кметът към павликенчани.

„Благодаря ви, скъпи съграждани, че сме заедно на площад „Свобода“. Нека празнуваме с обич и благословия, и да запазим духа на Коледа в сърцата си през цялата година. Нека животът на всеки павликенчанин да е изпълнен с любов и светлина!“, каза градоначалникът преди запалването на светлините.

Ученически състави и индивидуални изпълнители се включиха в празника.

Специален гост на концерта беше оперната прима Ива Йонова. Вече 15 години тя живее и работи извън България, но е с корени от павликенския край.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици граждани. В края на спектакъла дойдоха лично Дядо Коледа и Снежанка, които дълго се снимаха с всички желаещи.


Ключови думи
Павликени
Последни
Седмицата
Анкета