Сряда, 06 Мар 2024
            
Други Павликени

С демонстрация за спасяване на пострадал при ПТП беше отбелязан в Павликени Международният ден на доброволеца

  06.12.2023 15:15
С демонстрация за спасяване на пострадал при ПТП беше отбелязан в Павликени Международният ден на доброволеца

Демонстрация на пожарна и спасителна техника при пътнотранспортно произшествие и оказване на първа долекарска помощ на пострадал при произшествието беше показана пред учениците от първи до седми клас в ОУ „Св. Климент Охридски“ в град Павликени.

Поводът беше Международния ден на доброволеца, а участници в демонстрацията бяха членовете на Доброволно формирование 45-01 – Павликени, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Павликени, Спешна помощ – Велико Търново и РУ на МВР-Павликени.

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов се обърна към учениците. „Доброволците помагат на други хора в затруднения, често с риск за живота си. Затова трябва да ги уважаваме! Съставът на нашето формирование винаги е отворен за нови желаещи“.

От името на община Павликени кметът благодари на всички съграждани, които са били доброволци през изминалата година. „Специална благодарност дължим на членовете на Доброволно формирование Павликени 45-01 за техния неизмерим принос и безкористна ангажираност в полза на общността ни“

Инж. Манолов връчи благодарствена грамота на ръководителя на Доброволното формирование Силвия Дечева за техния неизмерим принос и безкористна ангажираност в полза на общността през 2023.

Към момента доброволците във формированието са 19 души. Те са преминали основен първоначален курс за доброволци, което им дава право да участват в спасителни операции при бедствия и да оказване на първа долекарска помощ на пострадалите. Община Павликени осигурява необходимата защитна екипировка, оборудване и средства за гасене на горски пожари. През миналата година беше закупен  и високопроходим пикап, който е оборудван за пожарогасене и за отводняване при възникнали наводнения.


Ключови думи
Павликени
Последни
Седмицата
Анкета