Петък, 15 Дек 2023
            
Други Павликени

Инж. Емануил Манолов предаде ключовете на нов училищен автобус за СУ „Бачо Киро“ в Павликени

  15.09.2023 16:56
Инж. Емануил Манолов предаде ключовете на нов училищен автобус за СУ „Бачо Киро“ в Павликени

Ключовете за нов автобус “Isusu”, модел „Turquoise” с 32+1 места, предаде кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов на директора на СУ „Бачо Киро“ Петя Неделчева.

В навечерието на първия учебен ден Община Павликени осигури обновяване на автопарка на училището и така помага за по-ефективна, по-безопасна и по-ефикасна организация на транспорта на учениците.

Автобусът беше предоставен от Министерството на образованието и науката след обосновано искане от Община Павликени за нуждата от нови превозни средства за учениците. След решение на Общинския съвет като преимуществен ползвател на МПС-то беше определена гимназията. Новият автобус значително ще подобни автопарка на гимназията, чиито останали автобуси са в експлоатация от 2006, 2008, 2016 година.

В него ще се превозват единствено ученици от населени места, в които няма училище, което провежда обучение в съответния клас, както и ученици, които пътуват за получаване на квалификация по професия.

Към момента училищата на територията на общината използват 13 автобуса. Пътуващите ученици са 632, от които 257 пътуват с училищните автобуси на СУ „Бачо Киро“. Превозът им се осъществява от 13 населени места.


Ключови думи
СУ Бачи Киро Павликени
Последни
Седмицата
Анкета