Понеделник, 18 Сеп 2023
            
Общество Павликени

Започна благоустрояването на двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени

  19.06.2023 14:03
Започна благоустрояването на двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени

Първа копка за благоустрояване на двора на Средно училище „Бачо Киро“ беше направена в Павликени. В обновения двор ще има нови детски площадки и игрища, както и класна стая на открито.

Ритуалното начало на строителните дейности поставиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, директорът на гимназията Петя Неделчева и представителят на фирмата изпълнител на строителните работи Ценка Михайлова.

Общата стойност на проекта е 212 510 лв., от които 92 106 лв. са от проект „Красива България“, а 120 404 лв. - съфинансиране от Община Павликени.

Предвижда се изграждането на нова площадка за игра, спортни и образователни дейности на открито, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност.

Класна стая на открито с беседка, ученически маси с пейки и учебна дъска ще бъде изградена в един от кътовете в двора. Предвижда се да се направят и две малки игрища за колективни игри с топка.

Зоните за спорт и игри ще бъдат разположени шахматно, за да се осигури възможност площадките да се използват едновременно, без взаимно да си пречат техните ползватели. Нова алейна мрежа ще осъществява връзките между площадките. В детския кът ще бъдат монтирани катерушка, батути, пейки и кошчета.

Срокът за изпълнение на проекта е три месеца.

„Благодаря на МТСП и проект „Красива България“, че оценяват високо нашите проекти. Вече 11 години нямаме година без одобрен проект. Това се дължи и на общинска администрация за компетентното изготвяне и кандидатстване. Благодаря и на директора г-жа Неделчева за непрекъснатия стремеж да се добавят постоянно нови неща в СУ „Бачо Киро. Благодаря и на Бюрото по труда – Павликени за цялостното ни сътрудничество“, каза в словото си инж. Емануил Манолов.

„Не сме спирали с новостите – след големия ремонт на новата сграда, след откриването на спортното игрище, това е следващият дългоочакван проект. С нетърпение очакваме завършването му. Благодаря ви, че сте толкова ангажирани към образователните проекти, защото ние искаме нашите деца да учат в модерна и безопасна учебна среда“, каза директорът на гимназията Петя Неделчева.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „ПИРС-Д” ООД - Пловдив с управител инж. Ботко Михайлов.

Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД - Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков.

Фирма „Проект Плюс” ООД - Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, която е и автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.

С реализацията на дейностите по проекта ще се осигури необходимото пространство на учениците за безопасна и пълноценна игра на открито. Строителните работи ще създадат нови работни места, тъй като 35% от хората, работещи на обекта, ще бъдат наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.


Ключови думи
СУ Бачо Киро Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати