Вторник, 05 Сеп 2023
            
Павликени Светски

Павликени започва празничната си програма с безплатно автокино на открито

  06.06.2023 13:40
Павликени започва празничната си програма с безплатно автокино на открито

Празничната програма по случай 80-та годишнина от обявяването на Павликени за град започва с автокино на открито. Два филма ще могат да гледат павликенчани – „Изкуството да падаш“ (7 юни) и „Игра на доверие“ (8 юни). Събитието се организира от Община Павликени и Супермаркети „Абсолют+“.

Прожекциите започват от 21:00 ч. на паркинга на Супермаркет „Абсолют+“ (пл. „Стефан Караджа“ 16) в Павликени. Вход свободен.

В първата кино-вечер - на 7 юни, ще бъде показан филмът „Изкуството да падаш“ на режисьора Орлин Милчев. Филмът разказва историята на 17-годишната Бори, която отказва да бъде унижавана от момчетата. Артистичната ѝ, но лабилна майка не ѝ дава подкрепата, от която има нужда. Грижовният ѝ дядо я записва в школа по джудо. Там тя осъзнава, че преди да победиш другите, трябва да победиш себе си. В ролите са Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Валери Йорданов и др.

Втората прожекция е „Игра на доверие“ и е на 8 юни. Филмът е създаден по реални истории от живота на Яна Маринова и нейната майка. Под режисурата на Мартин Макариев пред камерата застават Яна Маринова, Луиза Григорова – Макариев, Владимир Зомбори, Александър Димов, Пламен Манасиев, София Ласкин, Мария Каварджикова, Христо Петков, Малин Кръстев, Яна Титова, Александър Хаджиангелов. „Игра на доверие“ проследява личните истории на майка и дъщеря–Даниела и Елена. За няколко десетилетия времената, в които всяка от тях изживява своята младост, се променят, обществото също. И двете обаче трябва да се изправят срещу насилието, прикрито зад маската на добрите намерения. Съдбите им са колкото различни, толкова и неразривно преплетени, а залогът е собствената им свобода. Продукцията с елементи на трилър е за силната, уверена и смела жена, която отказва да бъде в ролята на жертва–защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да запомни от него.

Автокиното в град Павликени е с вход свободен.


Ключови думи
автокино Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати