Вторник, 01 Авг 2023
            
Велико Търново Светски

Автокино идва във Велико Търново

  01.05.2023 13:03
Автокино идва във Велико Търново

Забавление по американски тертип предлагат на жители и гости на Велико Търново. На 17 и 18 май в града ще гостува автокино. В двата дни на местна почва ще бъдат показани филмите „Шекспир като улично куче“, „Чалга“, „Бай Иван“ и „Игра на доверие“.

Прожекциите ще бъдат на паркинга на „Кауфланд“. Веригата подкрепя турнето на автокиното, което се реазилира с помощта на НФ „Култура“.

Мисията ни е да дадем по-дълъг живот на българските филми и да ги предоставим по един по-интересен и безопасен начин за гледане. Българското кино по нищо не отстъпва на американското или европейското, но често филмите ни не могат да се гледат в големите киносалони 2 седмици след премиерата. Всички сме много забързани и не можем да следим постоянно и да се съобразяваме кога кой филм излиза, за да не го пропуснем на големия екран, казват организаторите.

Автокиното е основано през 2015 г. и оттогава има над 16 национални турнета, с които е достигнало много населени места, където въобще няма работещ киносалон и хората не могат да се докоснат до седмото изкуство. Тази година турнето на автокиното е в периода 8 май – 13 юни и ще мине през над 15 български града.


Ключови думи
автокино
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати