Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

Автокино гостува в Горна Оряховица

  27.06.2022 12:41
Автокино гостува в Горна Оряховица

Горна Оряховица отново ще бъде домакин на лятно автокино. На 28, 29 и 30 юни почитателите на седмото изкуство ще могат да гледат два от най-успешните български филми „В сърцето на машината“, „Петя на моята Петя“ и хитовият сръбски екшън „Южен вятър: Ускорение“. Импровизираният автокиносалон ще бъде на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ (Летния театър). И трите прожекции са безплатни за гражданите и са подарък от Община Горна Оряховица.
Първата вечер (28 юни) зрителите ще могат да видят филма „В сърцето на машината“. Ролите в кинопродукцията са поверени на любими и утвърдени актьори като: Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Режисьор на филма е Мартин Макариев. „В сърцето на машината“ е носител на наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.
Втората киновечер (29 юни) ще бъде показан филмът „Петя на моята Петя“ - вдъхновен от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова. Режисьор е Александър Косев. Сценарият повдига завесата на миналото, за да представи на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант. Филмът е с участието на: Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиан Вергов, Моньо Монев, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев.
Трета вечер (30 юни) киноманите ще могат да гледат филма „Южен вятър:Ускорение“. В ролите зрителите ще видят: Милош Бикович, Ивайло Захариев, Горан Навойец, Йована Стоилкович, Захари Бахаров, Миодраг Радонич, Асен Блатечки, Мариан Вълев, Предраг Манойлович. Кинолентата е продължение на филма от 2018 г. Поредицата е вдъхновена от криминалния свят и мрачните събития през 1990-те години, когато на Балканите цари безредие и политически хаос.
И трите вечери прожекциите ще започват в 21.00 ч., а паркирането на автомобилите, което ще става по специален начин, ще започва от 20.15 ч.


Ключови думи
автокино В сърцето на машината
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати