Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Светски

Александър Сано лично посреща публиката в първото за Горна Оряховица автокино

  17.06.2020 19:10
Александър Сано лично посреща публиката в първото за Горна Оряховица автокино

Специфична емоция ще изпитат тази вечер любителите на киното в Горна Оряховица. За пръв път в града гостува автокино. То идва по покана на кмета инж. Добромир Добрев и на председателя на Общинския съвет Димитър Николов и обещава на публиката едно наистина различно изживяване.
Прожекцията започва в 21 ч. на екран, монтиран пред Летния театър – на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови 2002“. За разпъването му в Горна Оряховица дойде една от най-актуалните български филмови звезди – Александър Сано. Сано, заедно с Яна Маринова, е продуцент и главно действащо лице в лентата, която тази вечер ще се завърти в автокиното. След успеха, който веднага след излизането си през 2019 г. пожъна „Диви и щастливи“, филмът обра овациите и на българската публика в Лондон, Единбург,  Виена, Кьолн, Мюнстер, Франкфурт... Тази вечер ще могат да го видят и зрителите в Горна Оряховица. Това, впрочем, ще стане за втори път – през ноември 2019 г., пак по покана на Общината, Горна Оряховица бе включена в предпремиерното турне на продукцията, а интересът на горнооряховчани отново довежда филма на местна територия.
И още от биографията на филма - романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“ с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева и много други, оглави класацията за най-гледани български филми през 2019/20 г. в кината. За първи път в историята на българското кино наш филм успя да пробие с официална кино дистрибуция в Канада и в Република Северна Македония и да се задържи седмици на голям екран.
Въпреки пандемията Общината и екипът на „Диви и щастливи“ не спират търсят безопасни начини, с които публиката да се докосва до родното киноизкуство. Прожекцията е безплатна – тя е откупена от Общината. Настаняването на автомобилите, за което ще съдействат стюарди, ще започне в 20 ч., като Александър Сано лично ще поздрави зрителите. Звукът ще се възпроизвежда по радиото на всеки един автомобил на конкретна честота, която ще бъде обявена малко преди началото на събитието.
Утре вечер, на същото място и със същия начален час, ще бъде прожектиран „Привличане“. В него участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Радина Боршош, Койна Русева, Владо Пенев, Башар Рахал. Романтичната комедия е разказ за няколко на пръв поглед различни теми: любов, амбиции и успех, изразени с много танци. Във филма се срещат различни хора от 20- и 40-годишна възраст, между които има силни емоции и страсти. Билетът за хита от 2018 г. ще струва 5 лв.
По-рано днес инж. Добромир Добрев и Димитър Николов се срещнаха официално с Александър Сано. Пред тях актьорът разказа за успеха, който автокиното жъне в цялата страна. Сано изрази убеждението си, че и публиката в Горна Оряховица ще изпита тръпката, иначе позната ни само от презокеанските филмови ленти.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
автокино
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати