Вторник, 16 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Йордан Байчев изненада Цветанка Ризова в „Лице в лице“ по БТВ с мащабен план за Горна Оряховица

  17.10.2023 19:35
Йордан Байчев изненада Цветанка Ризова в „Лице в лице“ по БТВ с мащабен план за Горна Оряховица

Кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за кмет на Община Горна Оряховица Йордан Байчев бе гост в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Водещата Цветанка Ризова анонсира кандидата за Горна Оряховица като 11-кратен победител в „Последния печели“. Това беше приятен и емоционален епизод в живота ми, който ме направи популярен, но не е толкова важен, за да го включа във визитката си, отговори Байчев.

Защо кметът на Долна Оряховица иска да стане кмет на Горна Оряховица беше първият въпрос на водещата. Защото общината е в застой и хората се чувстват като в лабиринт. В буквалния смисъл заради безкрайното обикаляне на улици, докато паркират или в преодоляването на препятствия по тротоарите за пешеходците. Или докато се лутат в коридорите на администрацията, където са отишли за някакъв рутинен въпрос.

Проблемът с паркирането изненада водещата, която очевидно не мислеше, че провинциален град може да има проблемите и на големите центрове.

Всъщност Горна Оряховица има огромен потенциал, защото е град на кръстопът. От началото на човешката цивилизация селищата на кръстопът просперират. Ние не можем, поне засега. И това трябва да се промени, обяви първата си цел Йордан Байчев.

Горна Оряховица има нужда от промяна. Но не да сменим един човек с друг. Това сме го виждали вече и то не работи. Имаме нужда от промяна в дълбочина. Трябва ни план, по който да се развиваме. По този план ще ни контролират избирателите. За тях е важно да няма дупки по улиците, да имат добро здравеопазване, да се поддържат междублоковите пространства. Но най-важното е да не бъдат лъгани, даде първата си заявка за властта Байчев.

Какъв е вашият план, какво обещавате, за което могат да ви потърсят сметка, попита водещата.

Бих прекарал колкото време е нужно пред кабинетите на министрите и премиера, за да задвижа проекта за интермодален терминал, който ще ни направи голям транспортен и логистичен център. Това е проект, който ще развие не само нашия регион, но цяла Северна България.

Задължително трябва да стабилизираме Болницата с привличането на кадри, които да обезпечат дейностите. Имаме много добри специалисти, Болницата ни покрива голям периметър и е една от най-големите общински болници, но кадрите са малко. Трябват ни хора. Имам план как да стане привличането им, все пак болницата е общинска и можем да чертаем политиката й.

Ще създадем три борда към кмета на Общината, за да се решават проблемите с участието на специалисти от съответните сектори.

Общинска полиция за повече сигурност. Тя ще надгради общинската служба за сигурност. С повече правомощия ще се контролира безумното шофиране, неправилното паркиране и т.н

Хората искат различен път, но са обезверени, защото не виждат перспектива за развитие. 12 години чуват обещания, но без нещо да се случва. Трябва ни промяна, но не на хора, а на принципи. Горнооряховчани искат да сме транспортен център, да имаме модерна и работеща болница и повече сигурност.

Ако успеем да привлечем модерен бизнес, който да създава по-добре платена работа на хората, вярвам, че ще се върнат нашите съграждани, които са потърсили по-добър живот в други градове и държави.

В буквален и преносен смисъл градът ни има нужда от въздух – за икономиката и за хората, завърши Йордан Байчев.

Йордан Байчев и Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ са с № 66 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Йордан Байчев Продължаваме промяната - Демократична България Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета