Вторник, 16 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Даниел Маринов от „Продължаваме промяната - Демократична България”: Проблемът не е в дупките, а в начина, по който се управляват процесите в Общината

  16.10.2023 09:49
Даниел Маринов от „Продължаваме промяната - Демократична България”: Проблемът не е в дупките, а в начина, по който се управляват процесите в Общината

Даниел Маринов е на 48 години, от Горна Оряховица. Магистър по Психология и магистър по Маркетинг от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Разполага с богат управленски опит на ръководни позиции в сферата на търговията и управлението на човешките ресурси. Има успешен опит в управлението на големи търговски структури, включително създаване, организация, контрол и управление на процеси.

 

-Г-н Маринов, не забелязваме много политически опит във вашия профил. Какво ви подтикна да станете кандидат за общински съветник от листата на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България”?

-През последните 24 години проблемите пред нас са едни същи, констатациите на тези проблеми са едни същи, дразнещите ежедневието ни моменти са едни и същи.  Единственото, което се развива във възходяща линия, са обещанията по време на избори. Това не е защото даващите ги стават по-можещи, а защото нерешените проблеми се трупат и стават повече. Вярвам, че е настъпил моментът честни и компетентни хора с ярък визионерски дух да влязат активно в политиката на Общината и да насочат действията и познанието си към реална промяна. Именно това ме подтикна да се включа в местните избори.

-Къде се вписвате вие в тази промяна?

-Хората, които ме познават, знаят, че аз съм човек на действията, на честни и открити взаимоотношения. Над 20 години работя в частния сектор на ръководни позиции, където те оценяват по резултатите и ефекта от тях, не по обещанията или усилията, които полагаш. Това искам да привнеса в работата на Общинския съвет – познание, компетентност, честност, резултати.

-В момента всички кандидати обещават промяна. Какво специфично можете да предложите?

-Вярно е, че всички говорят за големи промени и проекти. Това обаче се повтаря избор след избор, без реални резултати. Аз вярвам, че решенията са прости, ако първо се фокусираме върху създаването на възможности за по-добър живот на местната общност. Обществена тайна е проблемът с употребата на алкохол, наркотици, хазарт сред младите хора. Имаме механизми за наказание, но какво предлагаме за помощ и подкрепа? Този проблем не трябва да бъде оставен само на родителите. Общността ни, Община Горна Оряховица, трябва да поеме активна роля в създаването на механизми за помощ в решаването на тази сериозна проблематика, както други общини вече са направили. Трябва бързо да започнем да решаваме този въпрос, не само да го коментираме и отчитаме.

Друг пример ще ви дам. Защо да няма свое място „Клуб на спортистите ветерани”? Това са хора, които са допринесли за нашия град и имат нужда от място, където да се срещат, споделят истории и прекарват време заедно. Имам представа какво са отдали и продължават да отдават тези хора и смятам, че сега ние трябва да им отдадем.

Това са само два примера. Мога да продължа. Смятам, че за глобални промени, трябва енергията и познанието на  мотивирани хора милеещи за общността ни.

-Не споменавате  нищо за пътища и кучета, за вас те не са ли проблем?

-Всъщност, не. Все пак живея в Горна Оряховица. За мен проблемите с инфраструктурата, кучетата, болницата или друго, са следствие, а не корен на проблема. Трябва да преосмислим начина, по който управляваме нашите проекти и да се фокусираме върху ефективността и резултатите от тях, а не само на повърхностни действия. За мен проблемът се крие в липсата на ясна визия, компетентност и контрол в управлението на икономическите възможности и ресурсите на Общината.  Ние трябва да бъдем смели, отговорни и компетентни в управлението на нашите ресурси.

Защо продължаваме да правим нещата по един и същ начин, който не дава резултати? Не се учим от грешките си, кога ще се научим? Не можем да повишаваме стандарта на живот, като използваме старите методи и подходи. Необходими са нови идеи и умения, ако искаме реална промяна. Това е промяна в начина на мислене и действие, не е свързано с обещания. Не можем да решим проблема с кучета или пътищата, само като говорим за тях или ги посочваме. Нито един поставен през годините проблем, не е част от цялостна управленска система и резултатът е видим за всички. Аз виждам промените по малко по-различен начин от обещания и решения на „парче“.

-Какво ще кажете на финал?

-Аз вярвам в честното, компетентно и отговорно управление като ключова стъпка към промяната в Общината. Това включва реален контрол и ефективно използване на икономическите възможности. За мен приоритети са здравеопазването, образованието и спорта, защото те са основата за успешното бъдеще на нашите млади хора, от които очакваме да останат и поемат своята бъдеща роля в общността ни. Искам да подчертая, че имам пълно доверие в кандидата ни за кмет Йордан Байчев, който разполага със знанието, смелостта и подкрепата да направи промените, за които говорим. 

Моята кандидатура за Общинския съвет може да бъде подкрепена с бюлетина №66 и преференция 109!

За умно и честно управление на Община Горна Оряховица!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Даниел Маринов Продължаваме промяната - Демократична България Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета