Неделя, 14 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Инж. Добромир Добрев към баскетболистите: Нашият екип носи победи

  15.10.2023 09:50
Инж. Добромир Добрев към баскетболистите: Нашият екип носи победи

И четвъртият отборен спорт, развиван в Горна Оряховица – баскетболът, получи мачови екипи от кандидата на ГЕРБ за кмет на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Преди това екипи получиха клубовете по футбол, хандбал и волейбол. Общо над 400 екипа са раздадени по време на тази кампания.

Нашите екипи носят късмет. Три футболни формации играха вече с тях и спечелиха своите срещи. Дано донесат успех и на вас, пошегува се инж. Добрев с баскетболистите. Те обаче го увериха, че с екипите, които им е подарил миналия път са имали цял победен сезон чак до държавните финали, където станаха осми в страната. Кандидатите за общински съветници Добрин Дериджиян, Георги Бижев и Мирослава Драгийчева – Радонова също пожелаха много победи с новите екипи на баскетболистите.

Баскетболен клуб „Локомотив“ е сред сравнително младите клубове в горнооряховското спортно семейство. Но само за няколко години привлече над 130 трениращи в седем възрастови групи.

Благодаря на президента на клуба Димитър Петков, който дава пример как бизнесът трябва да се отнася към спорта. Само доброто партньорство между Общината и бизнеса ще направи така, че спортните клубове да имат по-добри условия, коментира инж. Добромир Добрев.

Заедно с председателя на клуба Димитър Петков и треньорите Мариана Кушева и Стоян Даракчиев той обсъжда най-големият проблем за баскетбола и въобще за отборните спортове – залата и липсата на място за тренировки. Зала „Никола Петров“ не може да побере всички формации, които тренират по едно и също време. Трябва да се търсят варианти, за да се запази ритъма на работа и да се задържат децата. Изграждането на нова зала става задължително, коментираха кметът и баскетболистите.

Новата зала е приоритет, но все пак на всички ни е ясно, че Общината не може да я направи със собствени средства. Трябва да намерим подходящата формула за финансиране. Не давам обещания, когато знам, че не мога да ги изпълня. Но, когато обещая, винаги преследвам целта си до победа. Понякога не става бързо, както беше с тренировъчния терен за футболистите, но винаги става, увери инж. Добромир Добрев.

Инж. Добромир Добрев и кандидатите на ГЕРБ са с №7 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
инж. Добромир Добрев Баскетболен клуб Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета