Събота, 13 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Мариана Иванова от „Български възход”: Няма начин да няма начин

  14.10.2023 16:34
Мариана Иванова от „Български възход”: Няма начин да няма начин

Поканата за общински съветник Мариана Иванова получава от уважавана от нея личност, която вече е приела да стане част от екипа, който ще работи за възхода на Горна Оряховица. Така тя влиза в листата на ПП „Български възход” с преференция 109.

Близките, с които споделя решението си, в началото реагират с възторг, след което казват, че няма да е лесно. „Не се страхувам от трудности. Знам, че няма да е лесно, но искам да знам, че съм опитала. Така възпитавам и децата си - да не се отказват. Думите „не мога”, „не искам” и „мързи ме” съм ги забранила на моите деца. Няма не мога, винаги има начин”, казва Мариана и с усмивка добавя, че може би трябва да си овен, за да опиташ за пореден път.

Мариана е семейна с две деца. С решението си да се кандидатира за общински съветник иска да даде пример на децата си, че не трябва да се отказват, трябва да опитват, и да бъдат добри човеци, винаги когато могат да са в помощ на обществото.

Смята, че и тя, като всеки един от съгражданите си, вижда проблемите на града. Често близки ѝ споделят за подадени жалби към Общината без отговор, или пък става свидетел на отговори, които, меко казано, звучат обидно. Вижда апатията и умората в хората, които години наред се надяват на промяна, става ѝ болно от това. Затова решава, че повече няма да стои безучастно. „Тук съм родена, тук съм отраснала, тук живея, тук отглеждаме децата си и тук избрах да остана”, казва Мариана.

Средното си специално образование получава в ТЕТ „М. В. Ломоносов”, а в Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов завършва висшето си икономическо образование с магистърска степен.

Трудовия си път започва в сферата на застраховането, където разбира, че комуникацията с хора е нещо, което ѝ доставя удоволствие. По-късно се ориентира към сферата на енергетиката, като работи в център за обслужване на клиенти в „Енерго Про”. Над 10 г. ежедневието й преминава в разрешаване на казуси между дружеството и клиентите, за което се изисква отлично познаване на нормативната база и добри комуникационни умения. „В този център хората идват, когато имат проблем или при изграждане на нов обект, работи се основно с документооборот по процедури, проекти”, пояснява Иванова.

От три години и половина вече работи в сферата на възобновяемите енергийни източници като мениджър на проекти. Отговаря за екип от специалисти, с които заедно работят по проекти на клиенти от цялата страна, свързани с всички енергодружества. Споделя, че са заедно с клиента от създаването на проекта до приключването му в установените нормативни срокове, спазвайки изисквания, закони, наредби. „Работим по европейски проекти, като пряко си партнираме с различни консултанти, проектанти и техните екипи. Целият този процес е свързан с много добра координация, за да се реализира цялостният проект в срок и клиентът, който ни е гласувал доверие, да остане удовлетворен. За нас най-важен е клиентът и работим в защита на неговият интерес, с цел реализация на проекта”. Проблеми не липсват, има ги на всяка една стъпка. Но съществува нормативна база и разписани стъпки, които позволяват да се реагира винаги, било то да се пусне проверка, жалба към различни институции, консултират се и със специалисти в дадената област, преди да предприемат съответните действия, за да са сигурни на 100%, че действат по правилният начин. Има немалко случаи, в които клиенти решават да си спестят средства за услугата, която им предоставят и решават да тръгнат сами, но още на първата стъпка се сблъскват с проблем и разбират, че всеки трябва да върши това, в което е най-добър. „А ние сме добри в това”, с усмивка и гордост споделя Мариана.

Естеството на работата ѝ допринася за това да е добра в разрешаването на казуси. „Обичам да работя с хора. Имам прекрасен екип от личности, които насърчавам да проявяват любопитство към новостите, да се развиват, това е гаранция за качеството, с което обслужваме клиентите ни, и разрешаваме техните казуси”, пояснява тя.

Често чува от колеги: „Сега ще ти задам един глупав въпрос”. Твърди, че няма глупави въпроси. Има информация, която най-вероятно не е достигнала до дадения човек. Не е и необходимо човек да знае всичко. Всеки е силен в неговата си област. „Затова сме екип, за да се допълваме”, смята кандидатът за общински съветник.

Мариана обича да довежда нещата до край, да види резултата от усилията си. Дори и ситуацията на пръв поглед да изглежда неразрешима, не се отказва. Предизвиква себе си и твърди, че винаги, дори на подсъзнателно ниво, възниква някаква идея. „Умея да комуникирам добре с хората. Работата ми е свързана и с външни екипи. Когато работя по даден приоритетен за нас проект, умея да провокирам вниманието на тези екипи, за да стане даденият проект приоритетен и за тях, с цел да реагираме във възможно най-кратки срокове. Аз съм зодия овен, няма начин да няма начин. С това отношение ще работя и в Общинския съвет”, обобщава деветата в листата на „Български възход”.

За кандидатите на ПП „Български възход” гласувайте с №20 в бюлетините. Мариана Иванова е с преференция 109.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Мариана Иванова Български възход Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета