Сряда, 10 Яну 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Четири медала за „локомотивци” от Международен турнир по борба в Ямбол

  11.10.2023 16:15
Четири медала за „локомотивци” от Международен турнир по борба в Ямбол

Четири медала – златен, два сребърни и един бронзов, спечелиха състезателите на „Локомотив” от XV Международен турнир по свободна борба „Иван Кръстев и Петко Дерменджиев” в Ямбол. В турнира участваха над 120 състезатели от 15 отбора от България, както и борци от Молдова, Турция, Украйна и Северна Македония.

Горнооряховският „Локомотив” се представи със 7 състезатели.

Златен медал извоюва Анелия Ангелова при момичетата в кат. 39 кг. На финала тя се справи с Пламена Тодорова от отбора на домакините в една оспорвана среща с много обрати. В крайна сметка Анелия успя да тушира съперничката си и да вземе златото.

Денислав Сахатчиев остана втори в кат. 42 кг при деца I група, след като направи три туша преди финала. В първата си схватка той тушира Стефан Кисьов от Сливен, след това по същия категоричен начин се наложи над Габриел Георгиев от Разград и на полуфинала над Данаил Червененка от Украйна. Финалната си схватка обаче Денислав загуби от Аспарух Анастасов от Велико Търново и остана със среброто в категорията.

Също втори стана Николай Ангелов в кат. 60 кг при кадетите. Николай победи Валентин Башиков от Сливен на старта. Последва драматична победа над Мурат Иляз от Караманци, като състезателят на „Локомотив” спечели победните точки буквално в последната секунда. Но загуба на финала от Нико Дойчинов от Велико Търново го остави на второто място.

В същата категория без медал остана Момчил Недялков.

В кат. 65 кг кадети Кристиян Йорданов спечели първи медал за „Локомотив”. Преди това той се състезаваше за отбора на Стражица. Кристиян победи за начало Кирил Георгиев от Сандански. Последва загуба от Беркай Тефик от Караманци. Но в спора за 3-5 място Йорданов се наложи над Мартин Маринов от Ямбол.

Йордан Папазов и Мартин Цонев заеха пети места при момчетата.

Стана много силен турнир с интересни и равностойни схватки. Беше много добра проверка за нас. Донякъде съм доволен от видяното, но има още много за изчистване в залата. Ще коригираме грешките и продължаваме напред, коментира треньорът на „локомотивци” Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета