Вторник, 09 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Жителите на Янтра споделиха своите проблеми с Огнян Стоянов, кандидат за кмет на общината и Валентина Иванова, кандидат за кмет на селото от МК „БСП за България и Левицата”

  10.10.2023 16:06
Жителите на Янтра споделиха своите проблеми с Огнян Стоянов, кандидат за кмет на общината и Валентина Иванова, кандидат за кмет на селото от МК „БСП за България и Левицата”

„Кой, според вас, е най-сериозният проблем, който трябва да бъде решен още в началото на следващия управленски мандат?“ С тези думи се обърна към присъстващите Огнян Стоянов в началото на срещата.
Нестандартният му подход предизвика  оживена дискусия, в която всеки каза своя проблем и болка. Едно от най-големите притеснения на хората, са преминаващите тежкотоварни автомобили  през центъра на селото. Заради големите машини те живеят в постоянен страх, че някой възрастен или дете, може се окаже под колелата на камион някой ден. Обещаните от над пет години легнали полицаи, които ще  бъдат монтирани, са добро решение, но за трайното ликвидиране на проблема, жителите разчитат на изграждането на северен обходен път на Горна Оряховица. Той изцяло ще поеме тежкотоварния трафик от с. Янтра.
Местните жители коментираха и факта, че са обезпокоени от слуховете, че кметът има намерение да се откаже от този голям проект. „Общинският съвет отпусна 100 хил. лв. за проектирането на този път. Той е нужен и би следвало  общината да кандидатства по Плана за възстановяване и развитие, за да получи финансиране. Ще е жалко ако пропуснем тази възможност“, коментира пред жителите Огнян Стоянов.
Хората изхвърлят своите отпадъци на нерегламентирани места в близост до селото, което не и екологично и законно, споделиха някои от присъстващите. “Решили сме да изградим  площадки  за временно съхранение на зелени и строителни материали. След преработката на зелените, чрез компостери, отпадъците се превръщат в тор. Строителните пък имат друго решение - с наета техника могат да се раздробяват на чакъл, който после служи за полагане по селски пътища, които не могат да бъдат асфалтирани. Тези неща ги видях като зам.-областен управител и знам, че работят добре. Кметовете на тези общини, където подобно решение се прилага са ме уверили, че наистина работи добре“ – сподели  Огнян Стоянов.
„Граденото с годините в с. Янтра, не се поддържа. От кметството само двама човека отговарят за почистване, косене и ремонти в селото, а те са крайно недостатъчни“, каза кандидатът за кмет на коалиция „БСП за България и Левицата“  Валентина Иванова. "Ако ми се доверите в избора си, ще настоявам веднъж в месеца служители на ОП  „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване“  да изпращат хора и техника, за да можем да поддържаме, както трябва нашето село“ - каза още тя.
На срещата бяха и кандидатите за общински съветници Марин Богомилов и Елеонора Димитрова.
Гост бе и кандидатът за кмет на с. Стрелец  Вяра Билева.

Огнян Стоянов и Местна коалиция "БСП за България и Левицата" са с №68 в бюлетините на 29 октомври.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Огнян Стоянов БСП за България и Левицата Янтра Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета