Петък, 05 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Пламен Статев от „Български възход“: Не влизам в ОбС за заплата, имам свободата да изразявам мнение и да отстоявам позиция

  06.10.2023 20:03
Пламен Статев от „Български възход“: Не влизам в ОбС за заплата, имам свободата да изразявам мнение и да отстоявам позиция

Третият в листата на „Български възход“ Пламен Статев е на 53 г. Горна Оряховица е родният му град и целият му живот е свързан с него. Щастливо женен с двама големи сина, които вече вървят по стъпките на баща си.

Дълго време е работил в „Захарни заводи“, където e бил част от екипа по поддръжка на автоматиката на „Захарна фабрика“. Пламен пази с благодарност спомена за наученото там и сега, и сега, когато възникне някой сложен технически казус, се допитва до колегите в „Захарни заводи“.

Днес Пламен развива собствен бизнес в сферата на паркетните услуги и на довършително-ремонтни дейности. Щастлив е, че синовете му поемат щафетата и вече са много добри в работата си. Гордее се с реновирането на подовите настилки в сгради като храмовете „Св. Богородица“ и „Св. Троица“, залата по акробатика, спортна зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица, на катедралния храм „Рождество Богородично“, Двореца на спорта и културата „Васил Левски“ и Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. И много, много други. „Приятно ми става като гледам как големите партии, като си откриват кампаниите, стъпват на мой паркет. А с приятели се шегуваме, че съм облагодетелстван, защото те само веднъж са влизали в олтара, когато са ги кръщавали, а аз, освен тогава, съм влизал още няколко пъти по служба“, с усмивка разказва Пламен Статев.

След натоварена работна седмица обича да релаксира със семейството си в Еленския балкан, където има къща.

Когато получил покана да се включи в листата на „Български възход“, не се колебал дълго. Смята, че има идеи, опит в разрешаването на проблеми и вярва, че може да бъде полезен на горнооряховското общество.

„Не влизам в надпреварата за ОбС с мисълта за заплата. Смятам се за достатъчно обезпечен материално. Чувствам се свободен да изразя мнението си и да отстоявам позицията си“, казва Пламен.

Хората, с които работи, го познават като човек, който си тежи на мястото. Знаят, че възлагайки му даден проект, той ще бъде изпълнен по най-добрия начин. Години наред е работил за името си, а днес вече името му работи за него.

- Кои са силните ти качества?

- Умея да общувам с хората - както с най-обикновения човек, така и с министъра. Срещам се ежедневно с много хора и рядко се случва да не стигнем до разбирателство. Другото нещо, което е важно за обществената работа, е, че не обичам интригите и не бих влязъл в корупционни схеми.

-Коментари във Фейсбук ви определиха като „листа на половин век“. На каква възраст смяташ, че трябва да бъде един общински съветник?

- Смятам, че хората трябва да имат достатъчно житейски и професионален опит, за да могат да вземат решения за цялото общество. Според мен основната част на един такъв орган  като Общинския съвет трябва да е от зрели и активни хора. Но трябва да участват и представители както на по-младото, така и на по-възрастното поколение.

-В такъв случай какво ще кажеш за кандидатурата на ученичката Мадлен Минова, която е само на 18 г.?

- Както казах, не е лошо да са представени различни поколения в ОбС. Мадлен познава проблемите на младите хора. Най-малкото трябва да ги чуем от млад човек, за да знаем как да помогнем?

- За първи път участваш в избори, но интересувал ли си се от политика досега?

- Да, интересувам се постоянно какво става около мен. Включително и от местната ни политика. Досега съм бил активен само като избирател. Не помня да е имало избори и аз да не съм упражнил правото си на вот, дори още по времето на зелените паспорти.

- А какво смяташ за хората, които не гласуват?

- Грешат. Всеки трябва да гласува. Трябва да научим младите хора да гласуват, защото от тях самите зависи бъдещето им. Човек може да търси отговорност от управляващите, само когато е гласувал.

 

Пламен Статев е с преференция 103 в листата на „Български възход“, която е под №20 в бюлетините.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Пламен Статев Български възход Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета