Петък, 05 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Кандидатът за кмет на БСП и Левицата на с. Стрелец Вяра Билева: Ще работя да има медицинско лице в селото и обществен съвет

  06.10.2023 16:55
Кандидатът за кмет на БСП и Левицата на с. Стрелец Вяра Билева: Ще работя да има медицинско лице в селото и обществен съвет

Създаване на обществен съвет към кметството, решаване на проблема с водоснабдяването и липсата на транспорт са сред основните приоритети на кандидата за кмет на с. Стрелец от местна коалиция „БСП за България и Левицата“ Вяра Билева.

Заедно с кандидата за кмет на община Горна Оряховица Огнян Стоянов и кандидатите за общински съветници от листата инж. Емилия Иванова и Стефан Стефанов, тя се срещна в Пенсионерския клуб с хора от населеното място и разясни програмата си за промяна.

„Ще работя за назначаване и на медицинско лице в селото, което да идва поне един път седмично и да преглежда хората, и осигуряване на автобусна линия към селото, защото такава въобще липсва. Също и асфалтиране на пътищата, защото са се появили големи дупки“, посочи още Билева.

Сред предложенията на хората от селото бе да се възстановят радиоточките, да има добро покритие на мобилните оператори и осигуряване на интернет. Бяха възмутени, че селския парк е обрасъл с треви, непочистван от години и дори се пошегуваха, че може да се докарат животни и да се отвори зоопарк.

Кандидатът за кмет на община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов посочи, че основните проблеми могат да се решат. „Задължително пътят трябва да се довърши до с. Стрелец, а не само до 3-ия километър, както е досега. Доколкото знам, Община Горна Оряховица бе подала проект за целия път. Как изведнъж се оказа, че има пари само за половината, не успях да разбера?“, каза още той.

А относно водоснабдяването е нужно почистване на кладенците, дренажните системи и каналите, които са затлачени и изоставени от години.

„Недопустимо е да няма никакъв обществен транспорт до селото. Това може да се реши като се субсидират губещите линии, а защо да не направим и общинско транспортно предприятие. Как Община Полски Тръмбеш при 3 пъти по-малък бюджет и с 13 населени места може да го направи, а ние да не можем да го направим. Няма да оставим нито едно село без автобус и нито едно село без лекар. Цялата ни политика е за хората“, допълни още Стоянов. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 


Ключови думи
Огнян Стоянов Стрелец
Последни
Седмицата
Анкета