Петък, 15 Дек 2023
            
Горна Оряховица Други

Огнян Стоянов: Учителите са тези, на които благодарим в този ден

  15.09.2023 13:42
Огнян Стоянов: Учителите са тези, на които благодарим в този ден

15 септември е празник за нашите деца, които се връщат в училище, празник е и за нас, които с вълнение ги изпращаме до училищната врата. Но в този ден първо трябва да благодарим на хората, които ги посрещат и които ще се грижат за тях, ще ги учат и възпитават в следващите девет месеца.

Затова искам да поздравя тези хора – учителите и да кажа: Благодаря ви за всичко, което правите за децата ни.

Днес вие посрещате децата на Горна Оряховица, водени от благородната мисия подета от предшествениците ви, да ги дарите с познание - светлината, която да освети пътя им в бъдещето.
Да ги научите на четмо и писмо.
На силата на буквите и числата.
Да опознаят науката!
От вашата благородна и изключително трудна работа днес, зависи просперитета на утрешна България, защото вие изграждате образованите ѝ личности с висок морал и ценностна система.  
Вие ги учите не само да опознаят всички кътчета на света във всеки урок и час, но и да останат верни на любовта към Родината.
Зная, че първият учебен ден носи трепети и вълнение не само в учениците, но и в техните учители и директора на училището. 

Затова използвам случая да Ви поздравя и да пожелая успехи и поводи за гордост в изградените от вас личности на утрешна България!

Честит празник!

С уважение: Огнян Стоянов, председател на Общинския съвет на БСП в Горна Оряховица

 


Ключови думи
Огнян Стоянов 15 септември Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета