Събота, 09 Дек 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов: След 9 септември 1944 г. България се утвърди като индустриална и икономическа сила

  09.09.2023 15:59
Огнян Стоянов: След 9 септември 1944 г. България се утвърди като индустриална и икономическа сила

След 9 септември 1944 г. България се утвърди като индустриална и икономическа сила. Бяха изградени водопроводната, пътната и електрическата мрежа на нашата държава във всяко едно населено място на страната“, заяви кандидатът за кмет на БСП и ЛЕВИЦАТА за Община Горна Оряховица Огнян Стоянов. „Страната ни ревностно бранеше своите интереси, традиция и морал и така възпитаваше младото поколение, което растеше с вяра в бъдещето“, допълни той. 

По думите му 30 години след промените сме свидетели на пълен разпад на държавността, морала и ценностите. Той допълни, че повече от 3 милиона наши съграждани изгубиха надеждата, че децата им могат да растат в една сигурна и добра среда, както и че могат да постигнат достоен труд и доходи в нашата държава.

Предстоят ни местни избори за кметове и общински съветници. Няма да правя празни обещания. Ще кажа само, че е време за работа. България и в частност нашата община могат да бъдат спасени. Промяната започва от всеки един от нас. След 9-ти септември държавата беше изградена от гражданите, с техния труд и вяра. Убеден съм, че можем да успеем, ако загърбим разделението, алчността и егоизма. Важно е да спрем с обещанията и да започнем да работим“, заяви още Стоянов.

Огнян Стоянов, заедно със десетки социалисти и симпатизанти на БСП, Българския антифашистки съюз и Съюза на ветераните от войните – България, почетоха днешния 9-и септември и поднесоха венци и цветя пред паметника на Димитър Благоев в центъра на Горна Оряховица. 

Общинският председател на Българския антифашистки съюз Павлинка Николова благодари на всички присъстващи, уважили събитието и прочете стихотворението „Поколение първо“ от книгата „Молитва и обич“ на ветеранът Недялка Костова. 

„Деветосептемврийската революция промени из основи облика на изостаналата и бедна до тогава царска България. На тази дата винаги с почит, поклон, уважение и признателност си спомняме за великата саможертва на антифашистите. Те отдадоха живота си и проляха кръвта си, за да го има този ден“, каза Николова.

Официалното събитие уважи и ветеранът от Втората световна война Цено Спасов, който също поднесе цветя в знак на признателност. В щаба на общинската структура на БСП всички присъстващи изгледаха фотопрезентация, в която бяха показани събитията около 9-и септември и посрещането на руските армии в България.


Ключови думи
9 септември Горна Оряховица Огнян Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета