Четвъртък, 07 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Медалист от Световната купа подсилва хандбалния „Локомотив”

  07.09.2023 11:09
Медалист от Световната купа подсилва хандбалния „Локомотив”

Националът и двукратен шампион на България Йордан Попов е второто попълнение, обявено от ХК „Локомотив” преди началото на новия сезон. 188-сантиметровият ляв гард идва от ХК „Спартак“ (Варна) и беше обявен за най-полезен състезател за миналия сезон.
Йордан Попов започва своята спортно състезателна кариера в ХК „Септември“ (Гложене). Преминал е през школата на ХК „Локомотив“ (Варна), с чийто тим печели две шампионски титли и да завоюва четири пъти Купата на България. През 2018/2019 той преминава в отбора на ХК „Спартак“ и успява да запише 5 успешни сезона. В последния си сезон 27-годишният гард записа 94 гола, с които помогна на соколите да заемат призовото 4то-място в „А“ РХГ и си осигури повиквателна за националния отбор мъже. 
С представителния отбор на страната новото попълнение на „Локомотив” (ГО) успя да спечели бронзовите медали на Световната купа във Варна и беше с основен принос за доброто представяне на отбора в защита. 
„Радвам се, че се присъединих към отбора на ХК „Локомотив“. Знам, че отборът е изграден от доста млади състезатели, които играят бърз и атрактивен хандбал. С доста от момчетата се познаваме, с някои от тях сме играли заедно в предишните ми отбори, а с други в националния отбор. Надявам се да изградим един добър колектив и да зарадваме нашите фенове с победи и трофеи през новия сезон“, каза Йордан Попов след присъединяването си към „железничарите”. 
По-рано тази седмица „Локомотив” обяви завръщането в отбора на Павел Данаилов. Той е висок 178 см. на 25 години и играе на позицията ляво крило и разпределител. За последно Павел беше част от отбора на ХК „Чардафон“ (Габрово) през изминалия сезон. Това ще е втори сезон за бившия младежки национал в родния клуб, като при предишния си престой той остави отлични впечатления със своята борба и себераздаване на терена.
През новият сезон към отбора на ХК „Локомотив“ ще се присъедини и младият талант Румен Ангелов. Роденото през 2006 година дясно крило идва от отбора на ХК „Полюс“ (Плевен), като за последно той защитаваше цветовете на ХК „Чардафон“ (Габрово). 
Междувременно отборът на ХК „Локомотив“ започна подготовка за предстоящия турнир „Тодор Хънков“ в Бургас, който ще се проведе на 16 и 17 септември.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета