Петък, 08 Дек 2023
            
Горна Оряховица Други

Юбилейното десето издание на семейния празник ФАМИЛАТЛОН ще бъде на 17 септември в Градската градина

  08.09.2023 16:47
Юбилейното десето издание на семейния празник ФАМИЛАТЛОН ще бъде на 17 септември в Градската градина

Спорт, забавления и много изненади отново ще предложи на горнооряховчани десетото издание на ФАМИЛАТЛОН. Тази година семейният празник ще се проведе на 17 септември (неделя) в парк „Градска градина“. Стартът ще бъде даден в 10.00 ч. Празникът се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Исторически музей, Общинска библиотека, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“, СНЦ „Промяна в поколението“ и sportuvam.info. Спортната надпревара се провежда и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

ФАМИЛАТЛОН е празник на знанието, забавлението и спорт за цялото семейството.
Тази година ателиетата ще бъдат разположени отново в парк „Градска градина”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Деца до 14 години участват заедно с родител или пълнолетен придружител.

Картите с маршрута на ателиетата ще се получават в обособен пункт „Информация“ на входа на парка. Участниците трябва да съберат всички стикери от ателиетата и да пуснат картата в кутията на сцената.

В ателие „Опознавам своя град“ музейните специалисти ще предизвикат знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в ателие „Молбата на книгата“ по забавен начин ще бъдат насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие „Весели игри“ семействата ще тестват точността и сръчността си, а в ателие „Забавна математика“ малки и големи ще решават занимателни задачи. В ателиетата „Тенис на маса“, „Волейбол“ и „Таекуондо“, деца и родители ще могат да спортуват заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие „Екология“ участниците могат да предадат стари батерии, а в ателие „Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците ще се запознаят с безопасния интернет.

В парк „Градска градина“ семействата ще открият зона за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствена стена за катерене, въжен тролей. Децата до 10 години ще могат да премерят сили и в състезание със своите тротинетки. Малките състезатели ще бъдат разделени в две възрастови групи – до 7 години и до 10 години. За победителите ще има награди, а за всички участници – изненади.
Ще има демонстрации на различни спортове, и още много забавления заедно с момчетата и момичетата от Младежки театър „Алтернатива“, както и изпълнения на Балет „Грация, Преслава Георгиева, Марсия Кирилова и Вокален състав „Music sounds“.
От 11.00 ч. на всеки 30 минути ще бъдат теглени награди за участниците събрали всички стикери от ателиетата. Наградите са осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, и магазин АRR. Голямата награда е велосипед, осигурен от „Трансинс“. И отново „Захарни заводи“ ще се погрижат за лакомствата на малчуганите, а „Лактима Балкан“ ще осигурят млечни напитки за децата.


Ключови думи
ФАМИЛАТЛОН Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета