Събота, 09 Дек 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица започна работа, очаква първите кандидати за местната власт

  09.09.2023 09:16
Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица започна работа, очаква първите кандидати за местната власт

Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица официално встъпи в длъжност и проведе първото си заседание. Най-нетърпеливите кандидати за местната власт вече могат да се регистрират за участие в изборите на 29 октомври.

Комисията е от 11 члена. Председател е Иван Илиев (номиниран от ГЕРБ), който ръководеше работата й и в предишния мандат. Секретар е Нина Велкова (ПП - ДБ), а зам. председатели са Димитър Димитров („Възраждане“), Милка Ламбева-Стефанова („БСП за България”), Тодор Тодоров (ДПС) и Преслав Сулов (ИТН). Членове са Миглена Петкова (ГЕРБ), Даниела Денева(ГЕРБ), Пламен Костадинов (ПП - ДБ), Светозар Моллов (ПП - ДБ), Светослав Цветков („Възраждане”).

Регистрираните партии в ЦИК вече могат да заявят участието си за изборите в Горна Оряховица. В Централната избирателна комисия регистрация се прави до 17 часа на 13 септември. До 17 часа на 18 септември партии, коалиции и инициативни комитети се регистрират в Общинската избирателна комисия. Кандидатите за кметове и листите се регистрират до 26 септември, а промени могат да се правят до 28 септември.

На 29 септември официално започва и предизборната кампания.


Ключови думи
Общинска избирателна комисия Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета