Вторник, 09 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Инж. Добромир Добрев дари екипи на Волейболен клуб „Импулс”

  10.10.2023 15:54
Инж. Добромир Добрев дари екипи на Волейболен клуб „Импулс”

Близо 50 състезателни екипи дари инж. Добромир Добрев на Волейболен клуб „Импулс”. Инициативата да се подкрепят по този начин спортните клубове в общината е започната още преди 12 години, когато преди първата си кандидатска кампания той дарява екипи на футболния „Локомотив”. След това екипировка започнаха да получават също хандбалистите и волейболистките.

ВК „Импулс” е сред сравнително новите членове на голямото горнооряховско спортно семейство. Той развива дейност само в дамското направление и в момента е единственият клуб, даващ сериозна възможност за изява на спортно настроените момичета. В клуба тренират близо 50 момичета и девойки в 4 възрастови групи. Според треньорът им Йордан Ризов сред тях има много талантливи деца и те трябва да получат специално внимание, за да се развиват.

Затова и днес той им беше организирал тренировка с един от големите волейболни специалисти Драгомир Иванов. Той е основател на клуб „Виктория Волей” в Пловдив, който започна сериозно да развива детско-юношески спорт преди 20 години и вече извади много добри кадри за високите нива на волейбола у нас. По този начин трябва да се организира всеки спортен клуб – започвайки от децата и осигурявайки им възможност за израстване. Обезпечаването на детско-юношеския спорт трябва да бъде национална политика. За професионалните отбори си има спонсори, но за децата трябва да се грижат държавата и общините, сподели кандидатът за кмет на Долна Оряховица Атанас Минков, който е изявен волейболист и не пропусна да посети тренировката на ВК "Импулс".

Точно такава е нашата политика в областта на спорта и затова всички клубове в общината получават безплатна база и не заплащат консумативи. Смело мога да заявя, че сме общината с най-много средства за спорт като процент от бюджета в Северна България, каза инж. Добромир Добрев, който беше придружаван и от Добрин Дериджиян Георги Божев - двама от най-големите приятели на спорта в отбора на ГЕРБ.
Проблемът вече е в самата база, защото залата определено не е достатъчна за всички. В Горна Оряховица има много активни клубове и много спортуващи деца. В същото време градът е предпочитан от много спортни федерации и само миналата година е бил домакин на близо 60 държавни шампионати и състезания от национално значение.
Приоритет в спортната ни политика през следващия мандат ще е изграждането на нова спортна зала. Подготвени сме и очакваме отварянето на някоя подходяща програма, за да можем да кандидатстваме за финансиране. Търсим и възможности за публично-частно партньорство. Но със сигурност в следващите години ще решим този проблем, за да могат всички клубове да работят спокойно, а всички деца да имат възможност за спортуване, обясни още инж. Добрев, който се бори за четвърти кметски мандат.

За инж. Добромир Добрев и ГЕРБ подкрепата е с №7 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
ВК "Импулс" дарение на екипи инж. Добромир Добрев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета