Събота, 06 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов: Трябва ни нов пазар, хората на сегашния умират от жега през лятото и от студ през зимата

  06.10.2023 16:52
Огнян Стоянов: Трябва ни нов пазар, хората на сегашния умират от жега през лятото и от студ през зимата

Тази сутрин Огнян Стоянов, кандидат за кмет на община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“, посети пазара на града. Там той се срещна с местни производители, пред които каза, че задължително трябва да бъде изграден нов такъв. 

„Говорим постоянно за Европа, а условията на нашия пазар са по-скоро от миналия век. Лятно време хората се чудят как да си направят сянка и умират от жега, а зимата и есента - как да се пазят от дъждове и от жестоките студове. 

Условията и за клиенти, и производители са ужасни. Според нас най-добрият терен би било на мястото на сегашния покрит пазар. Но можем да направим  допитване и до гражданите и те да ни дадат по-добро решение на проблема, каза Стоянов. 

Отделен е въпросът, че тази дейност не трябва да се извършва от търговско дружество, а от общинско предприятие, тъй като сега 70% от приходите му отиват за разходи за заплати и осигуровки. Пари за инвестиции няма, нито пък печалби, които да се отчитат към Община Горна Оряховица, което обезсмисля съществуването на такова търговско дружество. А не беше отдавна времето, когато Пазарът внасяше в бюджета на Общината приходи в размер на 100 000 лева, посочи още Стоянов.  

С него на срещите с хората бяха и кандидати за общински съветници от листата – инж. Трифон Димитров, инж. Емилия Иванова, Елеонора Димитрова, Петко Богданов, Николай Чергиланов и Стефан Стефанов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Огнян Стоянов пазар Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета