Сряда, 03 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Йордан Байчев и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ започнаха своя поход към победата от паметника на Буров

  04.10.2023 20:57
Йордан Байчев и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ започнаха своя поход към победата от паметника на Буров

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица Йордан Байчев и коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откриха своята предизборна кампания с почит към един от най-значимите и известни горнооряховчани – Атанас Буров. Кандидатите за кметове и общински съветници на коалицията поднесоха венец пред паметника на банкера, политик и емблема на Горна Оряховица. По този начин дадоха заявка, че искат да продължат пътя на най-известния български политик, излязъл от Горна Оряховица.

Той е пример, че в политиката може да се работи умно и честно, но и задължително трябва да е смело, каза кандидатът за общински кмет Йордан Байчев преди да набележи някои основни моменти в програмата на коалицията.

Ще работим умно. Горна Оряховица има невероятен потенциал заради географското си разположение. Навсякъде по света градовете на кръстопът имат богатство и просперитет. Можем да го направим и ние. Можем да бъдем най-големият транспортен и логистичен център на Северна България. Това ще привлече инвестиции, ще вдигне доходите и ща задържи младите хора в Горна Оряховица.

Можем, ако работим умно и сформираме екип от професионалисти, в който партийната принадлежност няма значение. Горна Оряховица не е на партиите. Общината е на всички граждани и те заслужават почтеност и компетентност в управлението.

При вземане на решенията ще чуем гласа на всяка общност, на всеки гражданин. За тази цел ще бъдат създадени три борда към кмета на Общината, които ще имат не само консултативна, но и контролираща функция. Това са борд по икономика, борд по здравеопазване и социални политики, борд по образование и младежки политики.

Ще работим честно – без схеми и тайни договорки. Ще има ясен отчет зя всеки изразходван общински лев.

Ще работим смело и ще се изправим срещу всички нередности, ще спрем нагласените обществени поръчки.

Ще създадем общинска полиция, която ще гарантира сигурността, ще контролира спазването на правилата и ще реши част от ежедневните ни неприятности – безумното шофиране и паркиране, разрушаването на общинската собственост, нарушаването на обществения ред.

Ще бъдем смели и ще спрем всички опити за далавери и източване на общински ресурс.

Нашата цел е чиста, модерна и изпълнена с живот община. Ще я постигнем с ясен план, почтеност и контрол, обобщи Байчев.

Това предлага коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ за Горна Оряховица – смела и открита програма и хора, които са готови да работят за нея.

Когато Буров е бил сред елита на България, това е било време на просперитет за страната ни. Тогава в Европа са говорели за „българското чудо“ заради бързия икономически подем. И знаете ли защо е било така? Защото с политика са се занимавали хора с приличие, които са имали срам от хората и страх от Бога. Хора образовани, честни и смели. Време е да поверим нашата община на такива хора. Знам, че никой не може да свърши сам нищо, особено такава задача като смяна на модела. Затова имам зад гърба си хора, които са почтени, компетентни и успели хора – кандидатите за кметове и съветници от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, каза Йордан Байчев преди да представи своите колеги от листата, с които ще търси подкрепа от избирателите.

В листата на коалицията има 20 кандидати за общински съветници, като водач е адвокат Николай Илиев, а кандидатът за общински кмет Йордан Байчев е на второ място. Коалицията ще се бори и за две кметства с Веско Ирибаджаков в Долна Оряховица и Тодор Сидеров в Първомайци.

Краткото представяне на хората, с които коалицията влиза в предизборната битка, беше открито от големия малък талант от школата на Аделина Колева – Ивайла Николова. Сред гостите бяха и колеги от листите на коалицията във Велико Търново и Лясковец, както и много симпатизанти, които се присъединиха към домакините в новия им офис на площад „Георги Измирлиев“ (бившия офис на „Виваком“). Офисът е отворен за всички, които искат да дадат съвет, да направят предложение или просто да се запознаят с кандидатите на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Номерът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е 66 в бюлетините за кмет на община, избор на общински съветници и кметове на кметства.

С №66 за умно и честно управление на община Горна Оряховица.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 


Ключови думи
Йордан Байчев Продължаваме промяната - Демократична България Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета