Понеделник, 15 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Болницата има нужда от лекари, казаха от ПК „Раховец“ на Огнян Стоянов, а той посочи пътищата за решаване на проблема

  16.10.2023 19:15
Болницата има нужда от лекари, казаха от ПК „Раховец“ на Огнян Стоянов, а той посочи пътищата за решаване на проблема

С хляб и сол в Пенсионерски клуб „Раховец“ бе посрещнат кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от коалиция „БСП за България и Левицата“ Огнян Стоянов. А дамите от едноименния хор към него го поздравиха с песен за България и му пожелаха успех на предстоящите на 29 октомври местни избори.

Един от поставените проблеми, които поставиха възрастните хора, беше свързан със здравеопазването и по-конкретно - състоянието на общинската болница.

„Искаме болницата да се запази. Хубаво е, че правят ремонти и се купува техника. Но за да ходим да се лекуваме там, е важно да има лекари“, посочиха те.

Стоянов поясни, че кадровото обезпечаване на лечебното заведение е от първостепенно значение. Общинският съвет вече е подсигурил 10 000 лева стипендии за млади специалисти, но този фонд трябва да бъде утроен.

„Като нова мярка, която предлагаме е да предоставим безплатни общински жилища на млади лекари, срещу това да работят в нашата болница. Но тъй като нямаме такива, първо ще трябва да ги построим“, допълни Огнян Стоянов.

Друго интересно предложение на един от членовете на клуба е Общината  да оборудва линейка, която да обикаля по селата по график, а лекар да преглежда жителите на съответното населено място, които нямат такъв.

Възрастните хора изразиха и недоволството си от калпавите тротоари в града и че ги е страх, да не паднат, и да получат травма.

„Трябва да има Общинско БКС, което на първо време поне да ремонтира тротоарите“, допълни Огнян Стоянов по темата за състоянието на пътищата, която също беше повдигната от гражданите.

Участие в разговора взеха и директорът на ОУ „Иван Вазов“ Иван Момъков, кандидат за общински съветник в листата на коалиция „БСП за България и Левицата“ под номер 3 и земеделският производител Марин Богомилов с номер 4. Той  взе отношение по темата за модернизиране на така нареченото дуално образование и липсата на кадри в земеделието, както и как трябва да се насърчават децата от професионалните гимназии по земеделие, да се обучават по модерни учебни програми и технологии.

На срещите в пенсионерските клубове „Раховец“ и „Филип Тотю“ бяха и кандидатите за общински съветници от коалиция „БСП за България и Левицата“ Милен Маринов, финансист под номер 6 и Емилия Иванова, ADR консултант, под номер 9.

Присъстващите в Пенсионерски клуб „Раховец“ приеха радушно и  подписката за референдум - 3 март да остане Национален празник на България.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Огнян Стоянов БСП за Българя и Левицата Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета