Вторник, 16 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Огнян Стоянов и Михаил Ченков дариха на ОФК „Локомотив” полуавтоматичен дефибрилатор

  17.10.2023 10:28
Огнян Стоянов и Михаил Ченков дариха на ОФК „Локомотив” полуавтоматичен дефибрилатор

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от МК „БСП за България и Левицата” Огнян Стоянов и кандидатът за общински съветник Михаил Ченков дариха на футболния „Локомотив” полуавтоматичен дефибрилатор.

„Радвам се, че можем да помогнем на любимия на града ни футболен клуб с този полезен медицински уред, който може да спасява живот в кризисни моменти. Правим това дарение от загриженост към децата и мъжете в нашите отбори. Да не забравяме, че през август тази година светкавица порази две деца на стадион „Дунав” в Русе по време на тренировка. Докато стигне до болницата на града, едното дете почина. Коментирахме случая и с управителя на ЦСМП в Горна Оряховица Мариян Марков, който е кандидат за общински съветник и е седми в нашата листа. При наличие на дефибрилатор, детето е можело да бъде спасено и да се избегне трагедията”, каза Огнян Стоянов, връчвайки дарението.

Кандидатът за кмет Огнян Стоянов издигнат от МК „БСП за България и Левицата” с бюлетина №68 каза още, че на спортните терени в България е имало и други фатални случаи и сподели: „Не трябва да чакаме трагичен инцидент да се случи и на нас и едва тогава да вземаме мерки”. 

„Полуавтоматичният дефибрилатор е с голямо предимство, с него могат да работят и хора, които нямат медицинско образование. Освен това той прави двеста шока само с един-единствен заряд на батерията“, обясни кандидатът за общински съветник Михаил Ченков, който е с № 12 в листата с номер 68. 

Той пожела на момчетата никога да не им се налага да използват уреда, но пък да е винаги под ръка. 

Ченков обясни на спортистите още, че техниката има специален софтуер, който следи работата на сърцето и го задейства в необходимия момент. Уредът има възможност за гласови команди и записва ЕКГ-информация на пострадалия в рамките на цял час.

Президентът на ОФК „Локомотив“ Горна Оряховица Владимир Русев обеща, че дефибрилаторът ще се съхранява в медицинския кабинет ще е на разположение на всеки спортен клуб в града при нужда.

МК „БСП за България и Левицата” е с №68 в бюлетините

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
БСП за България и Ревицата Огнян Стоянов Горна Оряховица Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета