Събота, 13 Яну 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ продължава да громи в девети мач - 5:0 като гост в Царева ливада

  14.10.2023 20:43
„Локомотив“ продължава да громи в девети мач - 5:0 като гост в Царева ливада

Девет победи от девет мача, но с двойно повече вкарани голове от преките съперници. Това е равносметката на „Локо“ след като измина първата третина от настоящото първенство. Деветата победа дойде като гост на „Боруна“ в Царева ливада в X кръг от първенството на Северозападна трета лига. Близостта и удобния транспорт позволиха на повече от 150 фенове да подкрепят на живо „черно-белите“, които ги зарадваха с поредното голово шоу.

Георги Колев откри още в 7-та минута след атака на Христо Маркови  Кристиян Райчев. В 25-та минута отново Колев удвои, след като изпълни точно дузпа, отсъдена да нарушение срещу Янислав Цачев. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част „Локо“ отбеляза още три гола, за да затвърди доминацията си.

Димитър Байдаков се разписа с асистенция на Даниел-Виктор Кънчев. Георги Колев оформи хеттрик след пробив на Райчев, а минута преди края на редовното време Димитър Костадинов закръгли крайното 5:0 за гостите.

Така „Локомотив“ остава единственият отбор в групата без загубена точка и води с пълен актив от 27 точки от 9 мача. „Дунав“ (Лом) този път не сгреши и победи като гост „Павликени“ с 1:0 и остава на 2 точки зад „Локо“, но с мач повече.

„Янтра“ (Полски Тръмбеш) победи „Вихър“ с 2:1, „Локомотив“ (Мездра) разби Дреновец“ като гост с 6:1, „Академик“ победи с 3:0 „Ювентус“, а „Севлиево“ се наложи у дома с 2:0 над „Левски“. Утре играят „Ботев II“ и „Етър II“.

Най-впечатляващо във временното класиране е головата разлика. „Локомотив“ има вкарани почти два пъти повече голове от своите съперници – 40. Следващото по резултатност нападение е на „Янтра“ – 23, а „Дунав“ е с 21.

В същото време „Локо“ има допуснати 5 гола. Толкова са инкасирали „Дунав“ и „Академик“.

Следващата събота „Локомотив“ приема „Ботев II“.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица футбол
Последни
Седмицата
Анкета