Неделя, 31 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ стартира в новото първенство с победа

  01.10.2023 09:03
Хандбалният „Локомотив“ стартира в новото първенство с победа

По програма ХК „Локомотив“ започна от втория кръг на новото първенство на „А“ РХГ и спечели победа в първото си гостуване на „Осъм“ в Ловеч.

Домакините загубиха в първия кръг от шампионата и бяха безкрайно амбицирани да зарадват родната си публика с победа. Още в първата атака откриха резултата за 1:0. Гостите отвърнаха с два последователни гола и подсказаха, че предстои много завързан мач на негостоприемния терен в града на люляците. Последва размяна на голове в двете врати, а равенството се запази до 12-та минута 5:5. „Железничарите” втвърдиха защитата и постепенно вдигнаха оборотите в атака. Това доведе до пет безответни гола в противниковата врата, малко след средата на полувремето. До края ловчанлии успяха да намалят разликата до 9:11.

През втората част „локомотивци” наложиха тотално надмощие по целия терен. Вратарите спасиха немалко удари и организираха контраатаки, завършили с гол в противниковата врата. Домакините не успяха да се противопоставят, постепенно се примириха и доиграха срещата до крайното 14:29.

„Гостуванията в Ловеч винаги са тежки. „Осъм” е традиционно неудобен домакин. Ние в първия мач почивахме по програма и ни се наруши игровия ритъм след турнира „Тодор Хънков”. Това пролича в началните минути на срещата. Новите момчета започнаха предпазливо, това е нормално. Постепенно при разликата в резултата всички се успокоиха. Заиграхме по-организирано и заслужено победихме. Успяхме да пуснем всички състезатели в игра и сме приятно изненадани от младежите, на които дадохме шанс”, коментираха от треньорския щаб на „Локомотив“ Йордан Димитров и Веселин Чакмаков.

„Локомотив“: Павел Данаилов, Иван Петков, Петър Николов, Георги Стоянов, Йордан Попов, Тодор Калчев, Николай Генов, Кристиян Йорданов, Любен Иванов, Кристиян Стратиев, Румен Ангелов, Златомир Колев, Божидар Симеонов, Любослав Димитров, Станислав Добрев, Георги Кръстев.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета