Понеделник, 25 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Две купи спечелиха децата на „Локо” в рамките на два дни

  25.09.2023 11:10
Две купи спечелиха децата на „Локо” в рамките на два дни

Малките „локомотивци” участваха в два турнира и спечелиха две купи през този уикенд. Двойните шампиони са от групата, водена от Владимир Русев и Тодор Бакърджиев. Големият брой деца позволи да се разделят на две и да участват и в двата турнира.

В събота на новооткрития терен с изкуствено покритие в Павликени се изигра турнир за Футбол 7 с участието на отбори от Горна Оряховица, В. Търново, Свищов, Поликраище и домакините.

В своята предварителна група „Локо” победи отборите на „Павликени” и „Росица” (Поликраище). В другата група „Етър” се наложи над „Шемшево” и „Академик” (Свищов). Така на финала се срещнаха малките представители на две конкуриращи се школи.
Получи се истинско дерби с много емоции, но и с много качествен футбол. „Етър” поведе с два гола, но „локомотивци” показаха много дух, бориха се до края на срещата и успяха да възстановят равенство. И двата гола са дело на Кристиян Илиев, но страхотно представяне направи и Александър Атанасов. Така купата се реши с изпълнение на дузпи, където горнооряховските момчета бяха по-концентрирани и победиха.

В неделя момчетата, водени отново от Владимир Русев и Тодор Бакърджиев, участваха в петото издание на турнира в памет на загиналия футболист на „Локо” и „Павликени” Димитър Кушев. Тази година турнирът се проведе в Горна Оряховица във формат Футбол 9.

В групата „Локомотив” победи „Локо” (Дряново) с 6:0 и „Росица” (Поликраище) с 5:0. От другата група до финала стигна „Левски” (Лясковец), който надделя над „Етър” и „Павликени”.

На финала „локомотивци” изиграха поредния си много силен мач и се наложиха категорично с 9:1. Кристиян Алексиев от „черно-белите” стана голмайстор на турнира.

Изключително съм доволен от това, което показваме на терена. Играем все по уверено и израстването е огромно. Това се дължи и на младия и упорит треньор Тодор Бакърджиев. Съвместната ни работа позволява да обхващаме все по-голям брой деца и да им помагаме в развитието. Благодарим и на родителите за доверието и отдадеността. Винаги са с нас и ни подкрепят. Предстои ни много работа и успехите ни мотивират допълнително, коментира треньорът на шампионите Владимир Русев.

Сн. от турнира „Димитър Кушев” Георги Георгиев


Ключови думи
Локомотив турнири Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета