Четвъртък, 21 Дек 2023
            
Горна Оряховица Общество

В навечерието на Деня на независимостта в Горна Оряховица се поклониха пред Паметния знак на загиналите във войните

  21.09.2023 17:28
В навечерието на Деня на независимостта в Горна Оряховица се поклониха пред Паметния знак на загиналите във войните

С тържествен ритуал и малък концерт на местни таланти в Горна Оряховица отбелязаха 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. В навечерието на празника, чийто център утре ще бъде Велико Търново, венци и цветя бяха положени пред паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани.

За мен българската независимост, освен категоричен политически успех, е и поука! Пример, че когато всички мислим и желаем едно дело еднакво силно, то е възможно, каза в словото си по повод Деня на независимостта кметът инж. Добромир Добрев.
В церемонията участва военно формирование 22 790, а в честването се включиха представители на общинското ръководство, политически партии, съюзи, неправителствени организации и сдружения, граждани.

В празничната програма по повод Деня на Независимостта взеха участие мажоретен състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“ с ръководител Розалия Нанкова и Даная Александрова и Ивайла Николова от Школата по изкуства при НЧ „Напредък – 1869“ с вокален педагог Аделина Колева.


Ключови думи
Ден на независимостта Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета