Неделя, 17 Дек 2023
            
Горна Оряховица Общество

7-годишният Денислав си тръгна с ново колело от ФАМИЛАТЛОН

  17.09.2023 14:23
7-годишният Денислав си тръгна с ново колело от ФАМИЛАТЛОН

7-годишният Денислав Балат е големият късметлия, спечелил нов велосипед от томболата на семейния празник ФАМИЛАТЛОН. Първокласникът на СУ „Вичо Грънчаров“ се похвали, че си има вече бяло колело, но никак не му е излишно и новото, което пък е синьо. Неговата карта беше изтеглена във финалното разиграване на късмети и наградата му връчи кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Преди това още десетки награди бяха раздадени на късметлиите, сред които боксова круша с ръкавици, куфар, раници, глобус, книги, игри и т.н. За всички тях имаше и сладки лакомства и млечни напитки.

Над 500 семейства участваха в спортно-познавателния празник ФАМИЛАТЛОН, който тази година се проведе за десети път в Горна Оряховица. За да разчитат на късмет при тегленето на наградите, те трябваше да минат през всички ателиета, разположени в Градската градина и да решат поставените им задачи. При правилно справяне с предизвикателствата, участниците получават стикер, който се залепя в карта. Именно с нея се участва и в томболата.

Заедно със занимателните задачи, докато попълват картата, малките участници имаха възможност да се забавляват с въздушен тролей, стена за катерене, аерософт, демонстрации на таекуондо, волейбол, спортна акробатика, както и с изпълненията на таланти от горнооряховските вокални и танцови школи. Ходещите на кокили актьори от МТ „Алтернатива“ пък станаха любими партньори за снимка на всички малки участници.

Празникът се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Исторически музей, Общинска библиотека, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“, СНЦ „Промяна в поколението“ и sportuvam.info и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Ключови думи
ФАМИЛАТЛОН Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета