Неделя, 17 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Дълго пътуване и тежък мач предстоят пред „Локомотив” срещу „Дреновец”

  15.09.2023 16:57
Дълго пътуване и тежък мач предстоят пред „Локомотив” срещу „Дреновец”

„Локо” отпадна от турнира за Купата на България и вече всички усилия са насочени към първенството и завръщането при професионалистите. Следващата среща от VI кръг на първенството в Северозападна трета лига е в Дреновец. Мачът е от 16 часа на 16 септември.

Мачът със „Спортист” беше много полезен за нас, независимо от крайния резултат. Анализът ще ни даде насока за работа, защото очевидно имаме какво още да надграждаме преди да минем на следващото футболно ниво. Сблъсъкът с отбор от Втора лига, накъдето сме се запътили, ни показа как стоим в сравнение с професионалните отбори. Показаното на терена ни поставя съвсем близо до отбори от ранга на „Спортист”. Но ни трябва още, коментира старши треньорът Лъчезар Русев след мача.

Благодарим на всички фенове, които, въпреки делничния ден и ранния час на мача, дойдоха на стадиона и създадоха страхотна атмосфера. Приемаме загубата като урок и продължаваме напред. Основната ни цел вече е първенството. Надявам се, че победите в първите кръгове са само начало на един успешен сезон, който ще завърши със спечелване на първото място в групата, добави Русев.

„Локомотив” се готви за дълго пътуване и тежко гостуване в Дреновец тази събота. Селото е близо до Видин и пътят до там не е само дълъг, но и неприятен. Домакините играят на труден изкуствен терен и това също ще е изпитание за „локомотивци”. Най-важното е да не ги подценим. Може и да са на последно място във временното класиране, но точно такива отбори понякога правят изненади срещу силните, коментират от щаба на „железничарите”.

Иначе отборът вече е в пълен състав, след като и Стефан Иванов се завърна след контузия. Всички се готвят за мача и знаят, че нямаме друга алтернатива освен победа, допълва треньорът.

В момента класирането в Северозападна трета лига се води от „Янтра” (Полски Тръмбеш) и „Локомотив” (Горна Оряховица), като и двата отбора имат мач по-малко, тъй като отложиха срещата си от V кръг миналата събота. Лидерите имат по 12 точки от 4 мача, 12 точки има и новакът „Дунав” (Лом), но от 5 срещи. „Дреновец” е на последно място с една точка.


Ключови думи
Локо Дреновец Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета