Събота, 16 Дек 2023
            
Лясковец Общество

В НУ „Цани Гинчев“ новата година започна с поклон пред учителите

  15.09.2023 12:00
В НУ „Цани Гинчев“ новата година започна с поклон пред учителите

За 117-ти път НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец отвори врати, за да посрещне своите ученици. Специалното „Добре дошли!“ директорът Диана Петкова отправи към първолаците и към най-младите попълнения в екипа си – възпитаниците на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ Красиана Димова, Силвена Петрова и Анжела Стоянова.

Здраве, воля, упоритост и много сили и търпение пожела Петкова на новите колеги. Сигурна съм, че в края на учебната година ще получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа, сподели директорът, и изказа огромните си благодарности към други две учителки - Радина Данаилова и Елия Иванова, които на Националното външно оценяване в края на миналата учебна година изведоха четвъртокласниците на НУ „Цани Гинчев“ на първо място в областта по математика.

Високо оценявам положения от вас труд, пише в поздравителните адреси, които получиха Данаилова и Иванова.

На родителите Диана Петкова припомни, че трябва да бъдат близо до децата си и да ги подкрепят.

За днешния първи учебен ден в НУ „Цани Гинчев“ бяха получени поздрави от министъра на образованието и науката, от началника на Регионалното управление на образованието във Велико Търново, от Диан Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета. От името на кмета на община Лясковец децата, техните преподаватели и родители поздрави зам.-кметът инж. Росица Господинова, която заедно с общински съветници, служители на Община Лясковец, пенсионирани учители, родители и приятели на училището, сподели празничния ден в НУ „Цани Гинчев“.

Желая ви успешно пътуване във всички сфери на науката, спорта и изкуствата и много вълнуващи приятелства. На вас, мили първокласници, пожелавам да бъдете любопитни и отговорни, за да се справите лесно с усвояването на азбуката и със задачите, които ще ви поставят вашите първи учители, пише кметът д-р Ивелина Гецова, която по традиция подари на първокласниците книжки с народни приказки.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
НУ Цани Гинчев
Последни
Седмицата
Анкета