Събота, 01 Oct 2022
            
Лясковец Общество

В Лясковец награждават победителите в Националната изложба на ученическо творчество „Заедно“ (обновена)

  16.06.2021 09:44
В Лясковец награждават победителите в Националната изложба на ученическо творчество  „Заедно“ (обновена)

Тази година за пети пореден път се проведе Националната изложба на ученическото творчество под надслов „Заедно”. Организаторите Община Лясковец, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец, Институтът за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър на развитие, Сдружение „ЗОВ България“ за поредна година затвърждават партньорството си. Целите на изложбата тази година бяха фокусирани върху ролята на съвременното училище в подкрепа на процеса по осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, показване възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, чрез популяризиране приобщаването като непрекъснат процес, както и цененето на природата с призив за по-малкото употреба на хартия.

В тазгодишното издание на Националната изложба се включиха 382-ма ученика от 54 училища от 16 области в страната. Официалното награждаване на победителите в конкурсната надпревара и откриването на виртуалната изложба ще се състои на 16 юни 2021 година от 17:00 часа в НУ "Цани Гинчев". Първоначалното определено място бе на откритата сцена пред Читалище „Напредък-1870“ - град Лясковец, но лошото време наложи промяната.

За доброто настроение на всички присъстващи гости на събитието децата от НУ „Цани Гинчев” и гост изпълнители от различни музикални формации ще поднесат богат празничен концерт. След откриването й, виртуалната изложба ще може да бъде разглеждана on-line - на официалните страници на Община Лясковец и на НУ „Цани Гинчев“, град Лясковец. Събитието е в унисон с новите стратегии и образователни политики на Министерството на образованието и науката.


Ключови думи
Национална изложба "Заедно" НУ Цани Гинчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати