Четвъртък, 07 Дек 2023
            
Местни избори 2023 Свищов

Социалистите в Свищовско подкрепят кандидатурата на д-р Генчо Генчев за кмет на общината

  07.09.2023 11:19
Социалистите в Свищовско подкрепят кандидатурата на д-р Генчо Генчев за кмет на общината

С отвоерно писмо излязоха председателите на основните партийни организации на ПП БСП в община Свищов. В него се казва:

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от председателите на основните партийни организации на ПП БСП

в населените места на община Свищов

 

Относно: Подкрепа на д-р Генчо Генчев за кандидат за кмет на община Свищов за мандат 2023-2027 година.

 

Днес, 06.09.2023 година ние, долуподписаните председатели на основните партийни организации на ПП БСП в населените места на община Свищов, изразяваме ясно и категорично своята позиция в подкрепа на кандидатурата на д-р Генчо Генчев за кмет на община Свищов за мандат 2023-2027 година.

Обявявайки се против последните решения на ръководството на БСП на национално и местно ниво, и против това определени лица от ръководните партийни позиции да ни задължават да приемем тяхното решение, въпреки личните ни убеждения, заявяваме категорично, че според нас кандидатурата на д-р Генчо Генчев е обединяваща интересите на населението на община Свищов и ние ще я подкрепим.

Изразяваме своята позиция именно днес, в Деня на Съединението на България, тъй като обществото ни има отчаяна нужда от ново Съединение, а не от политическо разединение. Във връзка с това, ние заставаме наравно с останалите политически, граждански и неправителствени организации, които вече се обявиха официално в подкрепа на Генчо Генчев, въпреки различията в партийната им принадлежност. Защото вярваме, че той е обединяваща фигура, защото го е доказал във времето и защото имаме нужда точно от политици като него, които да поставят над партийните различия интересите на общността.

Преди 8 години, ние, социалистите от община Свищов, застанахме категорично зад кандидата за кмет Генчо Генчев и след 8 години той оправда нашето доверие, като не изневери на собствените си принципи, на дадените обещания, на коалиционната лоялност към широката подкрепа, която му беше гласувана, в т.ч. и към Общински съвет на БСП – Свищов и членовете му. Днес, във времена на незапомнена политическа криза, когато имаме отчайваща нужда от обединение, примерът на Генчо Генчев ни дава увереност, че е възможно политиците на национално ниво да загърбят личните и партийни убеждения и също да се обединят в името на общото благо и просперитет.

В лицето на Генчо Генчев, ние искаме кмет, на който вярваме и който никога не ни е подвел, който се е доказал като амбициозен, успешен и уважаван политик, управник с изявени лидерски качества и опит, имащ експертизата и познаващ проблемите в дълбочина, общественик с широко одобрение и не на последно място човек, който никога не скъса връзката с хората, винаги е близо до тях и повече от всеки друг социалист провежда последователна и безупречна социална политика. В този ред на мисли ние, винаги сме следвали социалната ангажираност на БСП, за чиито цели сме намирали опора и безусловна подкрепа в лицето на Генчо Генчев. Ще продължим да работим мотивирано в тази посока само с човек като него, с когото имаме единомислие по проблемите на местното население, на когото вярваме и който ни е засвидетелствал доверие в нас.

Във връзка с гореизложеното, НИЕ, председателите на основните партийни организации в населените места на територията на община Свищов, ръководени от принципите законност и самостоятелност при вземането на решения, осъждаме остро решенията на някои партийни членове, подбудени от лични интереси, да наложат против волята ни и не зачитайки мнението ни, кандидати за кметове и съветници, които ние не познаваме, с нищо не са допринесли през годините за развитието на общината и партията като цяло. ИЗРАЗЯВАМЕ своята категорична подкрепа за кандидатурата на д-р Генчо Генчев за кмет на община Свищов за мандат 2023 -2027 година.


Ключови думи
БСП Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета